Direktor MOL-ove kompanije Downstream, Ferenc Horvath rekao je kako je novi program za sljedeću godinu usmjeren na povećanje energetske učinkovitosti

Utorak, 02. 12. 2014. u 07:44, zadnja izmjena prije 8 minuta Piše: 24sata

Boris Šćitar/Večernji list/Pixsell

Mađarski MOL prošlog je tjedna od Uprave Ine zatražio izvanrednu skupštinu dioničara tvrtke, na kojoj će zatražiti isplatu izvanredne dividende od 2 milijarde kuna.

Direktor MOL-ove kompanije Downstream, Ferenc Horvath izjavio je za list Napi Gazdasag kako i nakon isplate dividende, rafinerijska ulaganja u Inu neće biti ugrožena. Rekao je kako je novi program Downstreama za sljedeću godinu usmjeren na povećanje energetske učinkovitosti.

Ulaganje u te poslove bit će primarno u održavanje, ali u Riječkoj rafineriji će možda trebati graditi odgađani koker, postrojenje za obradu teških ostataka nafte. Prema njegovim riječima od 2015. MOL će pokušati koristiti kurdsku naftu i u hrvatskim i slovačkim rafinerijama, prenosi HRT.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Biznis.

Tagovi: mol, ina, ferenc horvath, dividenda

Izdvojeni komentari 2 komentara Pogledaj sve komentare

prije 4 minute

nikluk20: kako uopće može netko imati damu da tako nešto izjavi a dogovor kod prodaje ine je bio da se moderniziraju obje rafinerije šta su najpotrebnija i najveća ulaganja….baš me briga za benzinske postaje….mene zanima kvalitetnije i jeftinije gorivo…..

prije manje od minutu

alfabetagama: nisu oni došli ulagati nego zaraditi

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).