Ne želimo rat, želimo mir i borimo se za europske vrijednosti, kaže ukrajinski predsjednik. Ipak naglašava da Rusija ne poštuje niti jedan dogovor

Nedjelja, 16. 11. 2014. u 21:57, zadnja izmjena prije 4 sata i 51 minutu Piše: Ivana Živko

REUTERS/PIXSELLPetro Porošenko

Ne bojimo se rata s Rusijom i spremni smo na scenarij općeg rata, rekao je za njemački Bildukrajinski predsjednik Petro Porošenko. No naglasio je kako želi mirno rješenje sukoba.

– Ukrajina je pokrenula sve što je najavljeno u pogledu mirovnog sporazuma, spremni smo na kompromise i ne vjerujemo da se sukob može riješiti vojnim putem. Ali Rusija obeća nešto, a sutradan napravi suprotno. Ne želimo rat, želimo mir i borimo se za europske vrijednosti. Ali Rusija ne poštuje niti jedan dogovor – rekao je Porošenko.

Vezani članci:

Pročitajte više o temi na stranici Kriza u Ukrajini.

Tagovi: ukrajina, sukob, rusija

Izdvojeni komentari 10 komentara Pogledaj sve komentare

prije 55 minuta

Neutralni: Pozovi ti Putina doma ili ugovori sastanak nasamo (bez ikoga od zapadnjaka) pa se normalno dogovori s njim o nekoj večoj političkoj autonomiji Rusa na istoku Ukrajine a da ostane cijela Ukrajina i ne dozvoli instaliranje Nato baza na tvom području, za dobrobiti oba naroda da ne ginete i jedni i drugi a ostavi se gurkanja u leđa od strane SAD-ea i EU.. štitili su oni i nas i Vukovar i Sarajevo i Srebrenicu i znamo kako su nas štitili i pomagali..prikaži sve

prije 2 sata i 10 minuta

Ilija Lopar: koce drugi nego obicni ljudi narod ce se boriti a ovi ce sve pokupiti sto se moze I narod opet gladan

prije 2 sata i 53 minute

Maddox: I opet će se običan narod boriti,a političari će biti tko zna gdje.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).