Ustavni sud utvrdio je u srijedu da referendumsko pitanje o tzv. ‘outsourcingu’ nije u skladu s Ustavom, te o tom pitanju nije dopušteno raspisivanje referenduma

Srijeda, 08. 4. 2015. u 19:26, zadnja izmjena prije 11 sati i 36 minuta Piše: 24sata

Marko Lukunić/Pixsell

Ustavni sud utvrdio je da referendumsko pitanje o takozvanom ‘outsourcingu’ nije u skladu s Ustavom te o njemu nije dopušteno raspisivanje referenduma.

Sud nije ulazio u pitanja svrhovitosti i prikladnosti mogućih različitih oblika mjera izdvajanja pratećih i neosnovnih djelatnosti u javnom sektoru, javlja HRT.

Ustavni je sud utvrdio da su Sabor i Vlada ovlašteni provesti mjere izdvajanja pratećih i neosnovnih djelatnosti u javnom sektoru, u bilo koje vrijeme i bez ikakvih posebnih uvjeta koji bi proizlazili iz Ustava. Pritom se, dakako, mora poštovati demokratska procedura i vladavina prava.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: ustavni sud, referendum, outsourcing

Izdvojeni komentari 28 komentara Pogledaj sve komentare

prije 9 sati i 37 minuta

zelena gubavica: Hrvatska je nažalost prekorumpirana da bi se outsourcing mogao provesti na način da bude korisno za narod. Radi se o tome da će na natječajima prolaziti podobne firme i netko će si u džep strpat finu svoticu. A nekoliko tisuća spremačica, kuharica i domara koji rade za puste cifre od čak 3000 kuna će ostati bez posla.

prije 11 sati i 20 minuta

mmzg: Svidjalo se to nama ili ne, outsourcing je nesto sasvim uobicajeno u kapitalizmu.

prije 9 sati i 15 minuta

SUSSIE: Ma najbitnije je da nije prema Ustavu problem isplaćivati silne otpremnine za par mjeseci nerada. A ovo je u redu. Pa čistaćice u školama i bolnicama imaju ionako prevelike plaće i red je da malo spašavaju državu.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).