Ivan Zvonimir Čičak, čelnik HHO-a, upozorava kako ne treba žuriti s osudama Bandića već pustiti da stvari idu svojih tijekom i da započne sudski proces

Ponedjeljak, 20. 10. 2014. u 22:19, zadnja izmjena prije 3 sata i 18 minuta Piše: VLM

Goran Jakuš/PixsellIvan Zvonimir Čičak

I politički analitičari u Hrvatskoj komentirali su uhićenje gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

– Onemogućavanjem Bandićevog političkog djelovanja zbog sudskog procesa, doći će do političke borbe što će rezultirati novom raspodjelom snaga prije svega između velikih stranaka ali i nekih manjih unutar hrvatskog političkog tijela – ocijenio je prof. Ivan Rimac.

Zagreb je najvažnija politička sredina u Hrvatskoj kako po političkom utjecaju tako i po ekonomskoj moći gradonačelnika što je posebno izraženo nakon formiranja Zagrebačkog holdinga, koji gradonačelniku daje veliku ekonomsku moć, ističe Rimac.

‘Posljedica bi mogla biti još veća apstinencija na lokalnim izborima’

Prof. Ivan Šiber kaže kako je jedna trećina Zagrepčana svoj glas je dala Bandiću upravo zbog nezadovoljstva velikim strankama, a budući da je sada tu i ORaH, pitanje je kome bi se oni priklonili na idućim izborima. Posljedica bi mogla biti, smatra Šiber, još veća apstinencija na lokalnim izborima.

Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora drži kako je, zbog vremena u kojem se dogodilo uhićenje Milana Bandića, riječ o političkom procesu kojim se želi svratiti pozornost javnosti sa suđenja Josipu Perkoviću i s predstojećih predsjedničkih izbora.

Cilj je da se skrene pozornost sa suđenja Perkoviću i kompromitirajućeg ponašanja Vlade, Predsjednika i DORH-a oko tog suđenja, te s predsjedničkih izbora kako ljudi ne bi pratili što se govori u kampanji, a ne vidim da se išta govori – kaže Čičak.

‘On ima veliku potporu naroda, to neće lako proći’

Upozorava kako ne treba žuriti s osudama Bandića već pustiti da stvari idu svojih tijekom i da započne sudski proces.

– Ne želim se ponašati kao Josip Kregar i Mirela Holy koji su ga unaprijed osudili. Nemojte podcjenjivati Milana Bandića kao osobu, on ima veliku potporu naroda, to neće lako proći – kazao je Čičak.

Vezani članci:

Pročitajte više o temi na stranici Uhićenje Milana Bandića.

Tagovi: uhićenje milana bandića, milan bandić, ivan zvonimir čičak, ivan šiber, ivan rimac

Izdvojeni komentari 57 komentara Pogledaj sve komentare

prije 4 sata i 28 minuta

smilodon: ……………………………..”Cilj je da se skrene pozornost sa suđenja Perkoviću i kompromitirajućeg ponašanja Vlade, Predsjednika i DORH-a oko tog suđenja, te s predsjedničkih izbora!” ………………..ak sam se ikada slagal sa čičkom to je sada!

prije 4 sata i 3 minute

macor11: U proslost je se dokazalo da koga Cicak brani je 100% kriv.A sjecate li se onoga jadnog dubrovackog kapetana Laptala koji je neduzan lezao u grckom zatvoru a cicak ga klevetao gdje je god stigao.

prije 3 sata i 42 minute

Anto Opačak: Svakako gospodine ,visoki ciljevi naših političara su uvjek isti,Sve se svodi na to;Kako tuđe janje nabiti na ražanj,i da ti ga još ispku,i onda i isjeku,i na posljedku,da te i narane.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).