Smanjuju i broj menadžera, pa će imati 105 organizacijskih jedinica manje u HEP grupi. Plan je uštedjeti i kroz nabavu, bolje prodavati energiju i širiti poslovanje

Utorak, 16. 12. 2014. u 13:48, zadnja izmjena prije 9 minuta Piše: Ivan Pandžić

Grgur Žućko/PixsellIlustracija

Treća uprava u tri godine mandata Kukuriku koalicije uspjela je napraviti cjeloviti plan restrukturiranja HEP-a. Među ostalim planiraju otpustiti 700 radnika, uglavnom starije životne dobi, a na njihovo mjesto zaposliti novih 300-tinjak. Svi će dobiti otpremnine.

Smanjuju i broj menadžera, pa će tako imati 105 organizacijskih jedinica manje u HEP grupi. Plan je napraviti uštede i kroz nabavu, bolje prodavati energiju i širiti poslovanje na regiju.

Vrdoljak: Broj zaposlenih je manje važna stavka

– Broj zaposlenih je manje važna stavka. Boljom organizacijom će se postići uštede od dvije do dvije i pol milijarde kuna u pet godina. S tim novcem možemo revitalizirati postojeće hidroelektrane i proizvodi 100 mega Wata energije – rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Prodaja i najam HEP-ovih objekata

Ukidaju se i tvrtke poput HEP odmora i rekreacije koja upravlja odmaralištima. Dio objekata će HEP prodati, dio iznajmiti, a dio nastaviti koristiti.

Od 11.800 zaposlenih u svim HEP-ovim tvrtkama, restrukturiranje obuhvaća 3600 zaposlenih u 12 od 15 tvrtki. HEP ODS koji kućanstvima dostavlja struju će krenuti u restrukturiranje tek na jesen.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti u rubrikama Politika, Biznis.

Tagovi: uštede, restrukturiranje, ivan vrdoljak, hep

Izdvojeni komentari 2 komentara Pogledaj sve komentare

prije 3 minute

adeodatus: U prijevodu, kukuriku koalicija dobila novih 300 clanova.

prije 4 minute

Lyoto: jedni uhljebi su ”odradili” svoje sad dolaze novi

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).