Pravilnik o načinu provedbe nadzora izvršavanja istražnog zatvora u domu, kojeg je potpisao ministar Ostojić, trebao bi rasteretiti ionako pretprane hrvatske zatvore

Utorak, 23. 12. 2014. u 09:29, zadnja izmjena prije 51 minutu Piše: Rosana Stojmenović

Jurica Galoić/PixsellMinistar Ostojić potpisao je Pravilnik

Okrivljenici kojima bude određen istražni zatvor od ove će subote moći zatražiti da ga ‘odsluže’ u svom domu, odnosno da im se odredi kućni pritvor.

Ove subote 27. prosinca, na snagu stupa Pravilnik o načinu provedbe nadzora izvršavanja istražnog zatvora u domu kojeg jepotpisao ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Tim će se dokumentom rasteretiti pretrpani hrvatski zatvori. Suci će moći tu mjeru izreći i protiv okrivljenika u postupku. Iako je mogućnost ‘kućnog pritvora’ postojala već najmanje dvije godine, njegovo izricanje nije bilo moguće jer nije postojao provedbeni akt.

Za nadzor tijekom ‘kućnog pritvora’ je nadležna policijska uprava na čijem području je dom u kojem okrivljenik mora boraviti, a terenski dio posla odrađuje policijski službenik kojeg određuje nadležni rukovoditelj. Policajci će o nadzoru voditi dnevnik, u kojem će navoditi i vremenske termine provođenja nadzora, podatke o ljudima zatečenima u domu okrivljenika i ostalo.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: kućni pritvor, istražni zatvor

Izdvojeni komentari 21 komentara Pogledaj sve komentare

prije 3 sata i 52 minute

SpužvaBobSkockani: Svašta. Da nije tužno bilo bi smiješno. A da se odradi to negdje na Havajima i sl., ako se može i ima š čim ???

prije 4 sata i 16 minuta

pero crta: Anarhija

prije 4 sata i 3 minute

kivanus27: Ahahahahaa eto partija se sprema znaju da su krivi i da će doći po njih lagano, pa ajmo odraditi istražni u domu toplom, jer ovo će valjda vrijediti samo za političare a obični puk u zatvor

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).