Ovo što mi sada plaćamo na crpkama stara je, skupa nafta koja je kalkulirana po tadašnjim cijenama. Pad cijena može se očekivati za oko 2 mjeseca, kaže Štern

Srijeda, 29. 10. 2014. u 13:53, zadnja izmjena prije 3 minute Piše: 24sata

24sata

Eurosuper bi oko Nove godine mogao koštati manje od devet kuna, a eurodizel oko osam kuna, piše Večernji list na temelju izjava naftnog stručnjaka Davora Šterna.

Ovo što mi sada plaćamo na crpkama stara je, skupa nafta koja je kalkulirana po tadašnjim cijenama. Dok se ove zalihe koje rafinerije imaju ne potroše, nećemo vidjeti smanjenje cijena. Očekujem da bi se to moglo dogoditi za oko dva mjeseca, ali ni onda ne treba očekivati linearno pojeftinjenje od dvadesetak posto, koliko je pala cijena nafte. Realnije je očekivati 10 do 15 posto nižu cijenu derivata – rekao je Štern.

Štern je za Večernji list komentirajući činjenicu da je cijena sirove nafte u posljednjih nekoliko mjeseci pala dvadesetak posto, a cijene goriva kod nas gotovo su iste kao i u vrijeme kad se za barel plaćalo gotovo 120 dolara.

Više pročitajte OVDJE.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Biznis.

Tagovi: gorivo, davor štern, cijene goriva

Izdvojeni komentari 4 komentara Pogledaj sve komentare

prije 1 minutu

tovarado: ko to kaže,ko to laže.

prije manje od minutu

Trendsetter: Hehe, igre bez granica… treba Rusiji ograničiti jedini izvor prihoda.

prije manje od minutu

plavizg: već mi se kosa diže….

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).