Rim se kandidirao za domaćinstvo 2024. godine, a neka od natjecanja trebala bi se odvijati i u samom Vatikanu, poput streličarstva. Nadaju se papinom blagoslovu

Utorak, 16. 12. 2014. u 10:59, zadnja izmjena prije 3 sata Piše: VLM

REUTERS/PIXSELLIlustracija

Rim se kandidirao za Olimpijske igre 2024. godine i ako dobije domaćinstvo, u sve će se uključiti Vatikan te organizirati neke od sportskih događanja na svom ‘svetom tlu’.

Izjavio je to portugalski kardinal Jose Saraiva Martins i izazvao mnogo pažnje pa nije trebalo mnogo da talijanski premijer Matteo Renzi kaže da je to odlična ideja. I ne samo to, uz takvo stanje stvari domaćinstvo je za Rim izglednije nego ikad jer bi se srušili svi rekordi gledanosti ukoliko bi neki sportski događaj bio prenošen direktno iz Vatikana.

– Moram podsjetiti da je Crkva oduvijek poticala bavljenje sportom, a Sveta Stolica bi mogla biti domaćin natjecanja u streličarstvu – rekao je kardinal Martins i pojasnio da osim vrtova, u Vatikanu postoji velika papinska rezidencija u Castelgandolfu.

Premijer Renzi kazao je kako se nada da će papa Franjo odobriti ovu ideju. No čak i ako ne odobri, šanse za Rim nisu male jer 2004. su izgubili domaćinstvo od Atene, a kandidaturu za 2020. morali su povući zbog financijskih problema.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: vatikan, papa franjo, matteo renzi, olimpijske igre, kandidatura

Izdvojeni komentari 6 komentara Pogledaj sve komentare

prije 2 sata i 56 minuta

muskarac: hahahahaha malo imaju pa bi grabili jos? hahahahha hahaahaha no dobro.. ipak je vatikan jedini koji bi isa nesto izgradit ili nadogradit a da to kasica ne bi ni osjetila hahahhaa

prije 1 sat i 41 minutu

Deshi Basara: Neka izmisle sekciju za REDOVNICE!Mali redovnicki nogomet!Sport za mantije!!FUJ!

prije 2 sata i 36 minuta

Viktor Budaković: Nisam iznenađen.Italija je pukla totalno, nemaju oni para za organizaciju Olimpijade,ali zato je Vatikan pun kao brod.Zajednički interes, promocija sporta i vjere.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).