Zagreb: Kad je dr. Žarko Ćirić shvatio da mu pljačkaš prijeti plastičnim pištoljem, odbio mu je dati novac. Razbojnik je tad počeo bježati, ali nije daleko stigao

Subota, 06. 12. 2014. u 21:02, zadnja izmjena prije 5 sati i 52 minute Piše: Helena Tkalčević

Željko Hladika/24sataDr. Žarko Ćirić

Ušao je maskiran fantomkom, zaposlenici za pultom zaprijetio pištoljem i rekao: “Daj pare!”, počeo je priču vlasnik ambulante Vet Point dr. Žarko Ćirić, jedan od najcjenjenijih zagrebačkih veterinara.

U njegovu ambulantu u Rudešu u četvrtak oko 18.30 sati upao je naoružani razbojnik. U to je vrijeme na poslu, osim vlasnika, bilo još četvero zaposlenika.

Policajci su mu skinuli masku, a on se ispričavao da je morao to učiniti jer doma ima ženu i gladnu djecu, kaže dr. Ćirić

– Djelatnica se uplašila i počela me dozivati. Ja sam bio u drugoj prostoriji s pacijentom. Čim sam došao, ponovio je: ‘Daj pare’ – ispričao je Ćirić. Pljačkaš je imao plastičnu vrećicu i naredio da novac stavimo u nju.

– Da dobijem na vremenu, počeo sam brojiti novac, a i zanimalo me koliko ima u blagajni tako da znam reći policiji koliko je odnio. Za to je vrijeme jedna od zaposlenica u stražnjoj sobi zvala policiju.

– Dok sam ja brojio novac, njega je počela hvatati nervoza. Opet je izvadio pištolj, koji je spremio u džep i počeo njime mahati. Učinilo mi se da je pištolj plastičan, pa sam mu rekao da ne dam novac. Na to je poludio i počeo govoriti da će pucati, a ja sam mu rekao neka puca jer novac neće dobiti – rekao je veterinar.

Pljačkaš je odustao i krenuo prema vratima, a dr. Ćirić je krenuo za njim. Stigao ga je i srušio ga na pod.

– Tad su do nas došli zaposlenik i zaposlenica. Doslovno su ga zajahali i sjedili na njemu dok nije došla policija. Policajci su mu skinuli masku, a on se ispričavao da je morao to učiniti jer doma ima ženu i gladnu djecu – kaže na kraju dr. Ćirić, a njegovi se suradnici i vlasnici čupavih pacijenata šale da je umjesto Eddija Murphija iz dr. Dolittlea, nakratko preuzeo neku od uloga Brucea Willisa.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Sudbine.

Tagovi: žarko ćirić, veterinar, uhvatio razbojnika, pokušaj pljačke

Izdvojeni komentari 55 komentara Pogledaj sve komentare

prije 5 sati i 9 minuta

No1: A,to je bio neki očajnik kojem je dogorilo do grla ,i nije nikoga ni htjeo ozlijediti .Pravi lopovi sjede u vladi i čuvaju ih čuvari naoružani pravim a ne plastičnim pištoljima.Treba takve spriječiti u pljački.

prije 5 sati i 27 minuta

ignacij5: A gdje je bio inspektor Rex?

prije 5 sati i 18 minuta

una1: Pljačkaš imao je sreću da doktor ne ubrizga malo sredstva za uspavljivanje,barem dok ne dođe policija:-)

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).