Karam Chand kaže da je tajna njegove dugovječnosti što se nikad nije suzdržavao od životnih užitaka, a Kartari kaže da im je brak održala usredotočenost na obitelj

Nedjelja, 30. 11. 2014. u 08:00, zadnja izmjena prije 4 sata i 18 minuta Piše: 24sata

Profimedia/SWNS

Karam Chand i njegova supruga Kartari, koji tvrde da su najstariji bračni par na svijetu, proslavili su u nedjelju rođendane. On je napunio 109., a ona 102. godine. U njihovu domu u West Yorkshireu u Velikoj Britaniji s njima su slavile četiri generacije obitelji.

Par se upoznao u Indiji dok su bili tinejdžeri. Vjenčali su se prije 89 godina u prosincu 1925. te će uskoro proslaviti i svoju 90. godišnjicu braka.

– Ovo je poseban dan za nas jer se možemo svi okupiti. Rođaci su na slavlje došli čak iz Indije. Ljudi su impresionirani mojim roditeljima. Uvijek me pitaju što jedu i čime ih hranim da su tako zdravi. Da znam, i sam bih to jeo. Moj odgovor je obično da je stvar u zadnjih 20 godina koje smo im učinili opuštenima i bez stresa, ispričao je Paul Chand za Daily Mail.

Karam je kazao da je u svemu bio umjeren i da vjeruje da je u tome tajna njegove dugovječnosti.

– Jedite i pijte što god hoćete, ali umjereno. Ja se nikad nisam suzdržavao od uživanja u životu, kazao je Karam koji dnevno zapali samo jednu cigaretu i to uvijek prije večere, a tri do četiri puta tjedno popije po čašicu viskija.

– Uvijek smo jeli zdravu hranu, nikad ništa umjetno. Volimo maslac, mlijeko i svježi jogurt. Znamo da je blagoslov biti u braku ovako dugo, ali ćemo biti spremni i otići kada dođe naše vrijeme. Sve je u Božjim rukama, a mi smo uistinu imali dobar život. Dobro se slažemo i usredotočeni smo na svoju obitelj. Zapravo je jednostavno, kazala je slavljenica Kartari. Par ima osmero djece, 27 unučadi i nekoliko praunučadi.

Tagovi: rođendan, godišnjica braka

Izdvojeni komentari 59 komentara Pogledaj sve komentare

prije 4 sata i 54 minute

24ura: ako me dobro matematika služi znači ona je imala 12god.kad su se vjenčali…

prije 5 sati i 43 minute

Babaluji x: auu da budem u braku 90 godina , tolike godine samo sa jednom , ne mogu ni zamisliti :))))

prije 5 sati i 40 minuta

be yourself: Znači, viski i cigara i guraj preko 100.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).