Po Kaija su u petak došli prijatelji životinja. Ljudima koji su ga napustili prijeti doživotna zabrana držanja ljubimaca, a on već ima stotine ponuda za novi dom

Petak, 09. 1. 2015. u 19:00, zadnja izmjena prije 41 minutu Piše: 24sata

Škotski SPCA

Prošlog petka netko je na željezničkoj postaji u škotskom Aryju ostavio dvogodišnjeg križanca shar-peija, zavezanog za ogradu. Uz njega je stajao kovčeg s njegovim stvarima – zdjelicom za hranu, dekicom, hranom i igračkom.

Nesretni pas stajao je tako neko vrijeme dok ga nisu uočili zaposlenici kolodvora i pozvali udrugu za zaštitu životinja. Preko mikročipa uspjeli su doći do bivših vlasnika i saznati da se pas zove Kai i da ima dvije-tri godine. No ljudi na čiju je adresu Kai prijavljen prodali su ga 2013. preko interneta, no nisu znali reći točno kome.

Udruga za zaštitu životinja pozvala je javnost da im pomogne pronaći Kaijeve vlasnike kojima prijeti doživotna zabrana držanja kućnih ljubimaca.

– Kai je divan pas, dobre naravi. Brinut ćemo se o njemu dok mu ne nađemo prikladan dom, kazao je Stewart Taylor, inspektor za zaštitu životinja. U samo par sati od kada je objavljena priča o Kaiju, za udomljavanje se javilo više od 100 ljudi, javlja Daily Mail.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Sudbine.

Tagovi: škotska, željeznička postaja, pas, napušten, kai

Izdvojeni komentari 52 komentara Pogledaj sve komentare

prije 30 minuta

rozamunda: jako žalosno

prije 40 minuta

bzz: njih treba zavezat za sipku. gamad!!!

prije 26 minuta

tvoja_najgora_noćna_mora: Baš me ražalostila rečenica “Uz njega je stajao kovčeg s njegovim stvarima – zdjelicom za hranu, dekicom, hranom i igračkom.”. :(Ali ovo se ne događa samo u škotskoj, nego i kod nas. Svuda oko nas. Svaki dan. Kraj naših pasa nema kofera i nisu zavezani na mjestima gdje se kreću ljudi. Umiru na hladnoći, od žeđi i gladi zavezani u šumama…. Objavljujete i te članke.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).