Sumnjiči ih se za kaznena djela teške krađe te povrede službenog pečata i znaka, dok je žena (43) osumnjičena za pomaganje nakon počinjenja kaznenog djela

Četvrtak, 18. 6. 2015. u 19:37, zadnja izmjena prije 10 sati i 55 minuta Piše: Dijana Marić

Duško Marušić/PIXSELLPrivatna gimnazija u Puli

Sudac istrage Županijskog suda u Puli u četvrtak je nakon ispitivanja pustio na slobodu osumnjičene za krađu ispita državne mature.

Trojica 18-godišnjaka, 18-godišnjakinja i 43-godišnjakinja osumnjičeni su da su iz pulske privatne gimnazije ‘Juraj Dobrila’ ukrali ispit iz hrvatskog jezika i književnosti zbog čega je ispit za maturante bio odgođen za jedan dan.

Policija je petorku privela u srijedu, a u četvrtak ujutro su saslušani kod suca istrage. Istragom je utvrđeno da su trojica 18-godišnjaka i njihova vršnjakinja, polaznici privatne gimnazije, 16. lipnja u školi uzeli ključ prostorije u kojoj su bili zapečaćeni ispiti. Ukrali su dva ispita i vratili ključ, a ispite zatim odnijeli 43-godišnjakinji, majci jednog učenika koja je ispite kopirala, a zatim ih uništila.

Sumnjiči ih se za kaznena djela teške krađe te skidanja i povreda službenog pečata i znaka, dok je 43-godišnjakinja osumnjičena za pomaganje nakon počinjenja kaznenog djela.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: krađa, ispiti, državna matura

Izdvojeni komentari 16 komentara Pogledaj sve komentare

prije 10 sati i 11 minuta

mačkamačak: “dobar primjer im daje mama”,žalosno od jedne mame da sudjeluje u krađi…onda se pitamo zašto su ta djeca takva?!

prije 11 sati i 11 minuta

zvižde za mnom jer sam šepava: Pustili ih na slobodu??Pa zar nije to preopasno!

prije 10 sati i 38 minuta

POTPEC: Djeca naših političkih uhljeba. Kakvi roditelji takva i djeca. Imali su od koga učiti.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).