Mun Su Gyong je iz Sj. Koreje otišla u Kambodžu raditi u restoran. Roditeljima je javila da se uskoro vraća kući i da će početi studij, a onda je misteriozno nestala

Četvrtak, 24. 9. 2015. u 07:00 Piše: Ivana Živko

Screenshot/CNNNestala je bez traga

Mun Su Gyong nestala je prije gotovo četiri godine. Tada je imala 20 godina.

Djevojka je otišla u Kambodžu. Tamo je dobila posao u restoranu čiji je vlasnik država Sjeverna Koreja. Takvi su restorani važni za državu koja je zbog sankcija odsječena od međunarodnih ekonomija. Konobarice u tim restoranima moraju biti lijepe te moraju znati lijepo pjevati i plesati, a moraju biti i odane.

Nakon što je neko vrijeme radila u restoranu, Mun je roditeljima poslala pismo u kojem im je javila da uskoro ide kući i da će početi studij. To je bio njihov zadnji kontakt. Nakon toga djevojka je nestala. Njezini kolege iz restorana tvrde da bi mušterije s kojima se Mun sprijateljila mogle imati veze s njezinom otmicom.

Svjedoci su rekli da su vidjeli muškarce kako tjeraju Mun u automobil i odvoze ju. Bivši menadžer restorana tvrdi da su ti muškarci bili južnokorejski šijuni, što je Južna Koreja zanijekala.

Obitelj se obratila međunarodnim medijima i nadaju se da će uspjeti pronaći kćer, piše CNN.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tweets about Mun Su Gyong

Tagovi: mun su gyong, sjeverna koreja, nestanak, djevojka

KomentariPogledaj sve komentare

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).