Inspektor Josip Vrbić osuđen je na 9 mjeseci zatvora jer je neovlašteno novinarki dao fotografije iz Vidoševićeve vile. Kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro

Ponedjeljak, 06. 10. 2014. u 13:00, zadnja izmjena prije 5 sati i 44 minute Piše: Vilim Cvok

Marko Lukunić/PixsellJosip Vrbić

Policijski inspektor Josip Vrbić nepravomoćno je na Županijskom sudu u Zagrebu osuđen na devet mjeseci zatvora jer je novinarski Jutarnjeg lista kao službena osoba neovlašteno dao fotografije lovačkih trofeja iz kuće bivšeg predsjednika HGK Nadana Vidoševića. Nezakonito je držao i vatreno oružje.

Dva sata rada za svaki dan zatvora

U zatvor neće ići jer mu je kazna zamijenjena radom za opće dobro s tim da će za svaki dan zatvora odraditi dva sata.

Sudac Ivan Turudić rekao je kako je kod izricanja presude kao olakotnu okolnost uzeo činjenicu da je Vrbić obiteljski čovjek, dugogodišnji revni policijski službenik te nije kažnjavan.

Zbog njega je javnost saznala i za prepariranog medvjeda

Podsjetimo, Vrbić je novinarki dostavio fotografije iz podruma vile Nadana Vidoševića. Zahvaljujući njemu, hrvatska javnost vidjela je što Vidošević sve drži u kući, uključujući i prepariranog medvjeda.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: nadan vidošević, josip vrbić, fotografije, bunker

Izdvojeni komentari 131 komentara Pogledaj sve komentare

prije 5 sati i 37 minuta

zof: Presuda je sramotna. Taj čovjek je kao inspektor već radio za opće dobro. Ono što je napravio, bilo je u interesu javnosti. Ova presuda je pljuska svakom poštenom građaninu Hrvatske. Ispada da je veći zločinac onaj koji otkrije koliko je netko pokrao, nego onaj koji je sve to pokrao.. Fuj presuda !!!!

prije 5 sati i 41 minutu

jug2: Nažalost dobio više nego što će Nadan dobiti!

prije 5 sati i 37 minuta

SpužvaBobSkockani: Nadan jedri po Jadranu a Josip mora raditi za opće dobro. Ko je tu kome smjestio.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).