Prosvjednici su ljuti zbog Zakona o radu, odnosno reformi tržišta rada koju zagovara premijer. No, on tvrdi da se tom reformom zapravo potiče zapošljavanje

Petak, 12. 12. 2014. u 07:44, zadnja izmjena prije 13 minuta Piše: Rosana Stojmenović

ReutersPremijer Matteo Renzi

Vodeći sindikati u Italiji organiziraju u petak osmosatni opći štrajk kako bi izrazili nezadovoljstvo politikom vlade Mattea Renzija.

Pod parolom ”Ovako dalje ne ide” štrajkaju radnici u javnom i privatnom sektoru. Prosvjednici su ljuti zbog zakonu o radu, odnosno reformi tržišta rada koju zagovara Renzi.

Premijer tvrdi kako je ta reforma osmišljena da se potakne zapošljavanje. Zakon, koji je usvojen prošli tjedan, predviđa lakše otpuštanje i smanjivanje prava i zaštite radnika u prvim godinama ugovora. Sindikati također nisu zadvoljni nacrtom proračuna za 2015., ocjenjujući da su mjere za poticanje gospodarskog rasta nedovoljne.

Talijanske željeznice zabranile su štrajk, no zaposleni u željezničkom prometu najavili su štrajk za subotu i nedjelju. Već su otkazani i brojni domaći i strani letovi.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: štrajk, italija, zapošljavanje, sindikati, prosvjed

KomentariPogledaj sve komentare

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).