Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izvijestio je u petak da se u Hrvatskoj ne koristi cjepivo protiv gripe Fluad, već cjepivo Influvac drugog proizvođača

Nedjelja, 30. 11. 2014. u 19:57, zadnja izmjena prije 37 minuta Piše: 24sata

Filip Brala/PixsellIlustracija

Broj umrlih nakon cijepljenja protiv gripe u Italiji popeo se na – 13. Svi preminuli primili su cjepivo tvrtke Novartis. Talijanska medicinska agencija (AIFA) upozorila je u nedjelju da nije potrebno dizati paniku i naglasila da još uvijek nema dokaza da je cjepivo Fluad odgovorno za te smrti.

AIFA se prvi put oglasila u četvrtak nakon što je umrlo četvero ljudi. Tada su priopćili da su s tržišta preventivno povukli dvije proizvodne serije Fluada, dok se ne provedu dodatne studije koje bi trebale utvrditi postoji li veza između smrti i cjepiva.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izvijestio je u petak da se u Hrvatskoj ne koristi cjepivo protiv gripe Fluad, već cjepivo Influvac drugog proizvođača.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: italija, fluad, cjepivo

Izdvojeni komentari 15 komentara Pogledaj sve komentare

prije 28 minuta

SUSSIE: Bitno da naš Imunološki nema dozvolu za rad jer proizvodi po zastarjelim ali sigurnim tehnologijama. Sad trebamo kupovati strane vrlo sumnjive a možda i opasne preparate kako bi se nečiji PRIVATNI džep još malko napunio.

prije 34 minute

dipsy2010: Ne cijepim se, ma kako da se cjepivo zove i ma od kojeg proizvođača dolazilo ….

prije manje od minutu

Jeronim Beethoven: Uspio sam danas odgovoriti dvije osobe da se ne cijepe protiv gripe. Ovi u Italiji su mi u tome pomogli.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).