Papa Franjo u subotu je vodio molitvu za mir i izmirenje u Jeruzalemu, u kojemu su u posljednjih nekoliko dana porasle napetosti između Izraelaca i Palestinaca

Subota, 01. 11. 2014. u 21:44, zadnja izmjena prije 9 sati i 11 minuta Piše: Vesna Gubo

REUTERS/PIXSELL

Papa Franjo u subotu je vodio molitvu za mir i izmirenje u Jeruzalemu, u kojemu su u posljednjih nekoliko dana porasle napetosti između Izraelaca i Palestinaca, prenosi CNA.

– Današnja liturgija govori o slavi Jeruzalema – rekao je Papa, izmolivši Angelus u povodu dana Svih svetih sa svojeg prozora na Trgu svetog Petra.

– Pozivam vas da molite za to da Sveti Grad, drag i blizak židovima, kršćanima i muslimanima, u kojemu posljednjih dana traju napetosti, postane simbol i preteča mira što ga je Bog namijenio cijeloj ljudskoj obitelji – rekao je Sveti Otac.

Upozorio na modernu kulturu uništenja

Papa je upozorio u subotu na kulturu uništenja modernog čovjeka koja ga navodi da razara život, pustoši kulturu, vrijednosti, uništava nadu.

– Uništavamo Zemlju, to činimo. Razaramo život, kulturu, vrijednosti i nadu – rekao je u propovijed.

On je također govorio o pomoći Boga “u zaustavljanju te lude utrke k uništenju”.

– Čovjek si umišlja da je kralj, Bog. A to je industrija uništenja. To je sustav života kada uklanjamo ono čime ne možemo vladati, udaljavamo djecu, starije, nezaposlene mlade, narode -rekao je Franjo.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: svi sveti, propovijed, papa franjo

Izdvojeni komentari 12 komentara Pogledaj sve komentare

prije 8 sati i 12 minuta

ercegovacki purger: koliko ovo nekog zanima vidi se po broju komentara,papa je u svemu u pravu,evo kod nas je vaznija vlatka pokos od pape,eto kud svijet ide.

prije 6 sati i 3 minute

projekt_venus: Da su svi svećenici kao papa, mislim da bi svijet bio puno bolje mjesto za život

prije 8 sati i 33 minute

KIŠA: Istina!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).