Osvrnuo se na rezultat predsjedničkih izbora i rekao da je on pokazatelj da SDP-u trebaju promjene. Rekao je i da mu nije svejedno kako se razvija situacija u stranci

Utorak, 13. 1. 2015. u 11:29, zadnja izmjena prije 2 sata i 12 minuta Piše: Rosana Stojmenović

Duško Jaramaz/PIXSELLTonino Picula

Europarlamentarac Tonino Picula je u razgovoru za televiziju N1 izjavio kako bi želio biti dio rješenja za bolji SDP, te da je spreman preuzeti vodstvo u stranci ako članovi to od njega budu tražili.

Osvrnuo se na rezultat predsjedničkih izbora i rekao kako je on pokazatelj da SDP-u trebaju promjene.Rekao je i da mu nije svejedno kako se razvija situacija u stranci, ali da su promjene potrebne te najavio razgovore sa stranačkim kolegama.

Istaknuo je da je ishod izbora bio neočekivan te da će trebati vremena ”dok se slegnu dojmovi”.

– Čini mi se da izborni neuspjeh ili uspjeh može biti u tri komponente – prvo je to mandat, drugo dojam političara, a zatim i učinak Vlade. Vjerojatno se nepopularnost Vlade odrazila na to, to je paket-aranžman. Čini mi se da je u kampanji Josipovića bilo dosta propusta – zaključio je Picula.

Na pitanje što očekuje Hrvatsku sada kada je potrebna suradnja Vlade i novoizabrane predsjednice, Picula je poručio kako misli da će to biti ”jedno vrlo zanimljivo i dosta traumatično razdoblje”.

Pročitajte više o temi na stranici Predsjednički izbori.

Tagovi: vodstvo, tonino picula, sdp

Izdvojeni komentari 48 komentara Pogledaj sve komentare

prije 1 sat i 46 minuta

pijevac: picula, čim prije dok još imate stranku…

prije 1 sat i 56 minuta

lud-noramalan-zbunjen: Kolinda predsjednica,Picula SDP,Palenković HDZ,dream tim!

prije 1 sat i 22 minute

matej95: Plenković na čelu HDZ-a, Picula na čelu SDP-a. Mislim da u tom razdoblju ne bismo čuli nikakvu ružnu riječ na račun političkog protivnika ni iz jednog ni iz drugog vrha i imali bismo konstruktivne odnose ljevice i desnice bez čega ćemo još više propasti.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).