Poštovani,

plaća za studeni 2017. neće biti isplaćena 7.12.2017. kako je najavljeno već će malo kasniti zbog, kako kažu nekih poteškoća s COP-om, no datum isplate za sada nije utvrđen.

Nakon brojnih razgovora i provjera na okolnosti  razloga odgode isplate plaće za mjesec studeni 2017. donosimo pojašnjenje razloga zbog kojih je nastala predmetna situacija. Naime zbog prevelike opterećenosti i određenih zastoja u radu softvera FINANCIJSKE AGENCIJE “FINA”, ista agencija nije bila u mogućnosti obraditi veliki broj zahtjeva (isplata dar za dijete, plaća za sve državne službenike, obračun poreza), zbog čega je došlo do zastoja u ažuriranju što je u konačnici blokiralo isplatu plaće!

Kolegice koje rade u  obračunu plaća u MUP-a su uistinu  odradili svoj dio posla, ali nažalost još jedanput se sustav obrade i isplate  plaća tzv. COP  pokazao  kao manjkav i pun nedostataka.

Tijekom sutrašnjeg dana  će mo od nadležnog Ministarstva financija zatražiti utvrđivanje i provjeru kapaciteta softvera i sustava koji radi obradu plaća s obzirom da se tijekom prošle vlade u taj sustav uložilo jako puno novaca (očito uzalud) te da se utvrdi odgovornost odgovornih za propuste i pokrenu odgovarajući sudski postupci, da se nepravilnosti i manjkavosti žurno otklone, kako se ovakve i slične  stvari vise ne bi ponavljale!

Srdačno,

Nacionalni sindikat policije