Za ‘međućelijsku dostavu’ znaju i čuvari. Kroz rešetke zatvorenicima se može švercati i droga. Ustaljenim signalima šalju se poruke, a sve se ‘dostavlja’ u čarapi

Nedjelja, 28. 6. 2015. u 20:00, zadnja izmjena prije 10 sati i 45 minuta Piše: Hajrudin Merdanović

Snimio čitatelj

Ta međućelijska ‘veza’ plahtama visjela je nekih 15-20 minuta. Izgledalo je kao da se netko sprema na bijeg kroz rešetke, rekao je Goran (32) iz Rijeke, koji je snimio prizor.

On je u petak oko 23 sata sjedio s dva prijatelja u omiljenom kafiću kraj crkve sv. Vida, nasuprot riječkog zatvora. Pozornost su im privukle dvije vezane plahte spuštene kroz rešetke od jedne do druge ćelije s viših katova. Dežurni pravosudni policajac u riječkom zatvoru pojasnio je kako slučaj spuštenih plahti između ćelija i nije nekakva ozbiljna stvar. Rekao je tek da su se plahte tamo našle slučajno, da su to obične bedastoće i da nam ništa više ne smije reći.

Gotovo da nema zatvorenika koji ne zna da se poruke, cigarete, novine, pa čak prošvercana droga, mobiteli i slično, dostavljaju u čarapi vezanoj u čvoru na dnu plahte koja se kroz rešetke spušta do niže ćelije. Ustaljenim signalima šalju se poruke poput: “priznao sam”, “nisam priznao ništa” ili “nemoj priznati”. Čarapa i tenisica obješena o rešetku na određenoj poziciji označava sat odlaska u šetnju, a posuda na prozoru znači nedostatak droge.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: zatvor, švercanje, plahta

Izdvojeni komentari 32 komentara Pogledaj sve komentare

prije 10 sati i 29 minuta

ja i moj auto: Pa nisu svi robijasi ludi kako neki misle.

prije 10 sati i 41 minutu

Maddog: i naravno, to sve uredno prolazi,,,,

prije 8 sati i 14 minuta

mačkamačak: zatvorenici se snalaze,nisu ni oni blesavi,haha….

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).