Čini se kako crvenim pandama za razmnožavanje odgovoara zagrebačka klima. Zato su edukatori iz Zagreba pandi Zvonku odlučili dovesti družicu iz Njemačke

Petak, 07. 11. 2014. u 22:30, zadnja izmjena prije 8 sati i 2 minute Piše: Marcela Bratović

24sataIlustracija

Ljubav je na pomolu? Zvonko (2) strašno je nestrpljiv. Priča se da mu stiže životna suputnica. Već danima sniva o tome koliko će djece imati.

Crvena panda ugrožena je vrsta. Populacija se procjenjuje na manje od 2500 jedinki, a taj broj opada. Djelatnici zagrebačkog Zoološkog vrta tome su još prije šest godina odlučili stati na kraj. Tada su mužjaku Jorritu iz Francuske doveli ženku Amelie.

– Kemija je brzo proradila. Odmah su se zbližili – pričali su tada svjedoci. Ljubavni par nekoliko je puta dobio mlade. To je rijetkost za ovu ugroženu vrstu. Njihov potomak je i Zvonko. A s obzirom na to da crvenim pandama za razmnožavanje očito odgovara zagrebačka klima, edukatori ZOO-a pronašli su mu družicu. Zove se Maja. Živi u njemačkom Dortmundu, ali uskoro mijenja adresu. Ne sumnjamo da će se rasplamsati ljubav.

Ljubav stiže iz Dortmunda

Maja i Zvonko trebali bi produljiti ugroženu vrstu. Dvogodišnji mužjak živi u zagrebačkom zoološkom vrtu. No nema družice. Stoga mu iz njemačkog Dortmunda stiže Maja.

Tagovi: zagrebački zoo, crvena panda

Izdvojeni komentari 13 komentara Pogledaj sve komentare

prije 7 sati i 56 minuta

shameless: Nisam mislio da ću ikad reći to nekom muškom ali moram…Zvonko baš si sladak :))

prije 6 sati i 44 minute

VidaZe: Stvarno simpatično stvorenje. Djeluje pomalo uplašeno. Strah od nepoznate.Bez brige, Maja je OK!

prije 7 sati i 33 minute

alan ford: Baš je simpa Zvonkec.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).