Odustao sam od rušenja jer se za slučaj zainteresirao USKOK i DORH, rekao je Milenko Mikulić koji tvrdi da je prevaren od tvrtke Kutjevo i Envera Moralića

Subota, 29. 11. 2014. u 12:13, zadnja izmjena prije 33 minute Piše: VLM

Dino Stanin/Pixsell

Biogradski poduzetnik Milenko Mikulić najavio je za subotu, pa odustao od namjere da digne hotel Albamaris u zrak jer je, kako tvrdi, prevaren od tvrtke Kutjevo i Envera Moralića.

Pred brojnim novinarskim ekipama optužio je sudstvo za spregu s Moralićem, Brankom Hrgom, lokalnim moćnicima…

– Enver Moralić je Kutjevo dobio za ništa, a mene je pitao znam li tko je. Moji su problemi počeli kada sam htio od Kutjeva kupiti firmu Gušti s kojom sam kao Hotelier radio 20 godina. Kada sam 2011.godine ušao u Gušte koji su bili u Kutjevu, tražio sam diobenu bilancu i potom ušao u kredit i platio četiri rate. Naišao sam na kredit za koji nisam znao od 1,6 milijuna eura i oni ga nisu skinuli iako on nije bio u Guštima – rekao je Mikulić dodajući da su kada je upao u probleme radnici zbog neisplate dvije plaće pokrenuli stečaj.

– Htio sam u predstečajnu nagodbu, no odbijen je zbog Branka Hrga koji je povezan s Moralićem i on je inzistirao da ide u stečaj. Tražio sam i skidanje imuniteta Hrgu, ali sam odbijen – rekao je Mikulić.

On je, kako tvrdi, podnio tužbu jer mi nisu skinuli kredit zbog kojeg je pokrenuta ovrha.

– Hotel je procijenjen za 3,9 milijuna eura, a sud je u rekordnom roku odlučio provesti ovrhu iako proces još traje. Sud spušta cijenu hotela s milijun i pol na 700.000 eura i javlja se škola Adam Krčelić i kupuje hotel od 3,9 milijuna eura za 700.000 eura. Pa za te novce se ne može kupiti ni škola – rekao je Mikulić dodajući da je bio spreman dignuti hotel u zrak za samo sedam minuta jer je priključen na plinsku stanicu s 2000 litara plina.

– Odustao sam od rušenja jer se za slučaj zainteresirao USKOK i DORH. Ako škola stupi u posjed hotel prije nego slučaj bude riješen hotel će biti srušen – zaključio je Mikulić kojeg je zbog najave rušenja ispitivala i policija.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: prijetnja, poduzetnik, miniranje, milenko mikulić

Izdvojeni komentari 20 komentara Pogledaj sve komentare

prije 56 minuta

Robert Plant: O gospodinu M. M., ima on itekako putra na glavi, a sad se buni : http://www.zadarskilist.hr/clanci/16052009/trag-novca-prikrivali-uplacujuci-ga-na-privatne-racune

prije 1 sat i 5 minuta

bosnić angelina: Da je htio to učiniti ne bi objavio na sva “zvona”.

prije 1 sat i 21 minutu

mmzg: Radi se izgleda o gospodinu Milenku Mikulicu koji je bio ukljucen u malverzacije oko privatizacije i kazneno gonjen zbog pokusaja zloporabe polozaja i ovlasti : http://www.zadarskilist.hr/clanci/06062014/na-optuzenickoj-klupi-ostao-samo-mikulic

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).