Kriva sam i kajem se. Mogu reći da me je sram, rekla je optužena Jadranka Krunić sucu Županijskog suda u Zagrebu. Rekla je da je spremna vratiti ukradeni iznos

Utorak, 04. 11. 2014. u 18:00, zadnja izmjena prije 1 sat i 40 minuta Piše: Vilim Cvok

Sanjin Strukić/PIXSELLPoslovnica Generalturista

Voditeljica poslova kunskog platnog prometa Generalturista u Zagrebu Jadranka Krunić od siječnja 2007. do siječnja 2012. okrala je tvrtku za 1,1 milijun kuna. U tvrtci je bila ovlaštena za plaćanje putem internet bankarstva te knjiženje izvadaka za žiro-račune pa je iskoristila priliku i novce uplaćivala na bankovni račun svog supruga za koji je imala punomoć. Da bi prikrila tragove provodila je neistinita knjiženja prikazujući da je Generalturist platio dobavljače.

– Kriva sam i kajem se. Mogu reći da me je sram – rekla je optužena sucu Županijskog suda u Zagrebu Ivanu Turudiću. Kazala je kako joj je plaća bila 6.000 kuna, suprugova mirovina 2.000 kuna, očeva 3.000 kuna te da su s njima živjeli i sin i njegova djevojka, koji su bili nezaposleni.

Počela sam uzimati kredite kako bih platila dug koji sam učinila kreditnim karticama. Sve sam više tonula u dug pa sam se obratila kamatarima kojima sam plaćala kamatu i od 10 posto mjesečno. Zbog toga sam zlouporabila položaj i krivotvorila službene isprave– branila se Krunić. Dodala je kako je od 2013. na bolovanju. Da je u teškom duševnom stanju, da je čak pokušala i sudicid te da je sada pod liječničkim tretmanom i kontrolom.

– Spremna sam vratiti 1,1 milijun kuna tako što ću prodati nekretninu koju sam naslijedila, a i moj suprug namjerava otići u SAD gdje ima dogovoren posao i od zarade pripomoći vraćanju duga- završila je Krunić. Sudac Ivan Turudić nepravomoćno ju je kaznio s osam mjeseci zatvora s tim da 15 dana nakon pravomoćnosti presude, pod prijetnjom ovrhe, mora vratiti 1,1 milijun kuna koje je stekla kaznenim djelom.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: suđenje, krađa, jadranka krunić, internet bankarstvo, generalturist

Izdvojeni komentari 9 komentara Pogledaj sve komentare

prije 1 sat i 35 minuta

Marina Novoselac: znači, njoj nije bilo dosta 11 000 kn da prehrani peteročlanu obitelj, dok neki imaju jedva 4000 pa ne kradu i sl

prije 1 sat i 11 minuta

marijaterezija2: Kod nas je žena pokrala banku, preko 100 000 €, sve prepisala na obitelj i sad ponovo radi sa novcem.To je očito normalno

prije 1 sat i 15 minuta

alan ford: Nekretninu koja joj ne treba će prodati,od toga vratiti dug, a gotovina od krađe će joj ostati.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).