30. siječanj 2015. objavljeno u 15:38

Foto: PU istarska

Kao što je i najavljeno, mobilni šalterski ured Ministarstva unutarnjih poslova, putem kojeg građani mogu ishodovati osobne isprave, nalazi se na području Policijske uprave istarske u razdoblju od 19. siječnja do 3. veljače 2015. godine.

O tome koliko je sam projekt ”Mobilni šalterski ured” doprinio poboljšanju usluge u pogledu rješavanja upravnih poslova, a samim time i olakšao građanima Istre njihovo ishodovanje dokumenata, na konferenciji za medije u zgradi Općine Žminj govorili su pomoćnica ministra unutarnjih poslova za upravne i inspekcijske poslove Ines Krajčak, načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar, načelnik Sektora upravnih i inspekcijskih poslova PU istarske Robi Belušić te župan Istarske županije Valter Flego i načelnik Općine Žminj Marko Križman.

Da podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova je krajem 2013. godine osiguralo mobilni ured za obavljanje upravnih poslova (poslova prijavništva, MBG-a, osobnih iskaznica, putovnica, vozačkih dozvola, registracije vozila), a sve kako bi se poboljšala kvaliteta suradnje i pružanja usluga građanima. ”Ovim projektom pokazali smo da smo koncept “Policija u zajednici” doslovno shvatili, a u nastavku projekta pripremili smo i prijenosne šaltere za upravne poslove” istaknula je pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak. Riječ je o osam prijenosnih šaltera s opremom za obavljanje upravnih poslova, koje će službenici koristiti za izlazak do starijih, teško bolesnih, nemoćnih i osoba s invaliditetom, kao i do područja na kojima postoji posebna potreba za rješavanjem upravnih poslova, u suradnji i u dogovoru s jedinicama lokalne samouprave. Jedan od tih prijenosnih šaltera nalazit će se na području PU istarske, dok će se ostali nalaziti na području PU zagrebačke, osječko-baranjske, splitsko-dalmatinske, primorsko-goranske i dubrovačko-neretvanske te tamo gdje postoji potreba za bržim i jednostavnijim rješavanjem upravnih poslova građana.

Načelnik PU istarske Dragutin Cestar napomenuo je kako je ovo drugi boravak mobilnog šalterskog ureda na području Istre. U svibnju prošle godine građani su imali prilike koristiti usluge šalterskog vozila na području Fažane, Vrsara, Barbana, Pićna i Žminja te je tada zaprimljeno 69 zahtjeva za izdavanje osobnih iskaznica, 5 zahtjeva za izdavanje putovnica, 17 zahtjeva za prijavu prebivališta, 11 zahtjeva za prijavu boravišta, 10 zahtjeva za izdavanje uvjerenja o prebivalištu, 2 zahtjeva za produženje registracije vozila, 2 zahtjeva za odjavu vozila i 7 zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole. Budući da se ponovno pokazala potreba za boravkom mobilnog šalterskog ureda na našem području, u dogovoru i suradnji s jedinicama lokalne samouprave, ovoga puta ured boravi na području Rovinjskog Sela, Fažane, Raše, Lanišća, Barbana, Brtonigle, Medulina, Vrsara, Pićna, Gračišća, Žminja, Kršana i Vodnjana. Načelnik uprave također je istaknuo kako je dogovoreno i poboljšanje suradnje između PU istarske i Općine Žminj pa će tako Općina, u narednom razdoblju, dati na raspolaganje policiji jednu prostoriju, u kojoj će se između ostalog, svake druge srijede u mjesecu, obavljati upravni poslovi uz pomoć novog prijenosnog šaltera.

Načelnik Sektora upravnih i inspekcijskih poslova PU istarske Robi Belušić osvrnuo se na statističke pokazatelje iz domene upravnih poslova pa je tako napomenuo da na kretanje pokazatelja u zadnje dvije godine utječu i ulazak Hrvatske u Europsku uniju, desetogodišnji istek važenje osobnih iskaznica te sređivanje evidencije prebivališta građana. Također je napomenuo kako će u narednom razdoblju službenici za upravne poslove završiti edukaciju glede korištenja prijenosnog šaltera te da će se već za desetak dana započeti s njegovom primjenom, prvo na području općine Ližnjan, a potom i na području drugih jedinica lokalne samouprave.

Projekt ”Mobilnog šalterskog ureda” i u njegovom nastavku, prijenosnog šaltera, pohvalili su i načelnik Općine Žminj Marko Križman te župan Istarske županije Valter Flego, koji je istaknuo kako se radi o hvalevrijednoj aktivnosti policije, koja vodi njenom moderniziranju. Župan je pozdravio ovaj projekt te napomenuo kako će pozvati i ostale načelnike općina i gradonačelnike da se uključe u aktivnost, obzirom se radi o projektu koji je prije svega namijenjen poboljšanju kvalitete života građana i njihovom jednostavnijem rješavanju upravnih poslova.

Pozivamo građane da iskoriste mogućnost šalterskog ureda te ishoduju potrebne osobne isprave, obzirom da u navedenom uredu mogu prijaviti i odjaviti prebivalište i boravište, podnijeti zahtjev za osobnu iskaznicu, putovnicu, vozačku dozvolu te registrirati vozilo. Vozilo na području Istre boravi još u ponedjeljak, ispred zgrade općine Kršan te u utorak, kod tržnice u Vodnjanu, od 9.30 do 14.30 sati, dok će o korištenju mobilnih kofera na području Istarske županije, javnost biti pravovremeno obaviještena.