Vlasnik tvrtke koja je održavala opremu Porezne uprave podnio kaznene prijave za štetu veću od 20 milijuna kuna. Bacit će 13 centrala i više od 4000 telefona

Nedjelja, 14. 12. 2014. u 11:16, zadnja izmjena prije 2 sata i 21 minutu Piše: Ivan Pandžić

Grgur Žučko/PIXSELL

Porezna uprava bez ikakve potrebe mijenja postojeći telekomunikacijski sustav i tako je država oštećena za više od 20 milijuna kuna. Završit će u smeću potpuno funkcionalnih 13 centrala i više od 4000 suvremenih telefona koji su moderniji od većine ostalih ministarstava.

Osnova je to kaznenih prijava koje je uz opsežnu dokumentaciju policiji i DORH-u podnio Ivica Steiner, vlasnik tvrtke Steiner telekomunikacije. Steiner je godinama ugrađivao i održavao opremu za Poreznu upravu i zato je dokumentirao mjerodavnim institucijama da je riječ o nepotrebnom trošku. Da će se riješiti telefona i cijelog postojećeg sustava, potvrđeno nam je i u Poreznoj upravi Ministarstva financija, samo što oni tvrde da će tako uštedjeti. Telefoni od kojih svaki stoji od 800 do 1500 kuna, neće biti darovani nekom drugom, “siromašnijem” ministarstvu nego će ih dobiti ugrađivač nove opreme.

Novu, Ciscovu opremu ugradit će tvrtka Combis. Po potpisanom ugovoru, moraju zbrinuti “staru”, Ericssonovu opremu. Porezna će platiti novu opremu gotovo 13 milijuna kuna s PDV-om, a uključuje i 4100 novih telefona i centrale.

>>>Više pročitajte u Expressu

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: porezna uprava, kaznena prijava

Izdvojeni komentari 54 komentara Pogledaj sve komentare

prije 2 sata i 16 minuta

dinosaurus: Steiner to ne prijavljuje kao savjestan građanin…. gubi veliki i sigurni dio kolača od države i to je problem koji pokreće njegovu “zabrinutost”, a valjda u žaru te “zabrinutosti” će dodati i moguće i ne moguće.

prije 1 sat i 5 minuta

una1: Što kaže Lalovac na sve to skupa??? On je veliki zagovornik štednje ili ušteda,ali ne u svom resoru!

prije 2 sata i 8 minuta

vemaria: jal hrvatski,ako nisam ja kako može netko drugi…

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).