Optužnica tereti voditeljicu ispostave Vesnu Restović (60) i pročelnika Željka Vuina (54) da su htjeli spriječiti ovrhu na računima društva Autotransport d.d. Šibenik

Petak, 23. 1. 2015. u 15:00, zadnja izmjena prije 5 sati Piše: Vilim Cvok

M.Habljak/PixsellIlustracija

Uskok je pred Županijskim sudom u Splitu optužio šibenske poreznike da su zloporabom položaja i ovlasti oštetili državni proračun za gotovo sedam milijuna kuna.

Optužnicom se voditeljici ispostave Porezne uprave, Područnog ureda Šibenik, Ispostave Šibenik Vesni Restović (60) te drugookrivljenom pročelniku Porezne uprave, Područnog ureda Šibenik, Željku Vuinu (54) na teret stavlja da su u namjeri da spriječe ovrhu novčanih sredstava na poslovnim računima društva Autotransport d.d. Šibenik poduzeli radnje kojima su spriječili slanje na provedbu rješenja o ovrsi Financijskoj agenciji.

Restović je popratni dopis za FINA-u potpisala tek 8. kolovoza 2012., čime je društvu omogućeno da u navedenom razdoblju obavlja financijske transakcije preko svojih poslovnih računa, a red prvenstva u prisilnoj naplati preuzeli su drugi vjerovnici. Zbog toga nije ovršen iznos od 6.860.893 kuna, a državni proračun je oštećen za navedeni iznos i iznos kamata na neovršene novčane uplate, odnosno za ukupno 6.918.542 kune.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: željko vuin, zlouporaba položaja, vesna restović, porezna

Izdvojeni komentari 4 komentara Pogledaj sve komentare

prije 41 minutu

ninab0912: Učestalo jePorezna u crnoj kronici… Pitanje je, koliko toga ima, a da nikada neće izaći u javnost niti će počinitelji biti sankcionirani…

prije 2 sata i 48 minuta

Behemot: Država je najveći lopov u ovoj zemlji. Naprave ovrhe, izbace radnike na ulicu kako bi Milanovići i Varge mogli rasipati novce na skijanju u društvu prostitutki. Ovo je nakaradno društvo 😉

prije 4 sata i 13 minuta

dipsy2010: Valjda je ženska iz porezne htjela povećati skorašnji iznos mirovine ….

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).