Muškarac (40) sa šireg koprivničkog područja nalazi se u istražnom zatvoru, a na Županijskom sudu u Varaždinu rekao je da se ne osjeća krivim ni po jednoj točci

Nedjelja, 30. 11. 2014. u 13:25, zadnja izmjena prije 34 minute Piše: VLM

24sataIlustracija

Na Županijskom sudu u Varaždinu u petak je započelo suđenje 40-godišnjaku sa šireg koprivničkog područja kojeg optužnica tereti za četiri teška kaznena djela, među kojima je najteže silovanje, na štetu 19-godišnje djevojke s kojom je zajedno živio.

Suđenje je isključeno za javnost kako bi se zaštitila žrtva, ali nam je glasnogovornik suda Igor Pavlic otkrio da se 40-godišnjak, koji se inače nalazi u istražnom zatvoru, na prekjučerašnjoj raspravi izjasnio kako se ne smatra krivim. Oštećena je ispitana putem video linka, a nova rasprava zakazana je za drugi tjedan.

Osim za silovanje, koje se prema optužnici dogodilo u siječnju, muškarac se tereti i za seksualni odnos bez pristanka u najmanje tri navrata tijekom travnja. Iako se nije opirala kao prvi put, nije mu dala do znanja da ih želi. S obzirom da mu je djevojka, koja ima teške duševne smetnje, zaprijetila da će ga prijaviti policiji, on joj je uzvratio prijetnjom ubojstvom. Na tome nije stao, već ju je i pretukao.

Kako piše Podravski list, zločin je otkriven kada je pretučena nesretnica sredinom travnja zatražila liječničku pomoć. S obzirom na im je sumnje na nasilje dužnost prijaviti, liječnici su odmah o svemu obavijestili policiju i nadležno državno odvjetništvo. Iako su žrtva i optuženik živjeli pod istim krovom, nije poznato u kakvim su odnosima bili.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: varaždin, silovanje, koprivnica

Izdvojeni komentari 8 komentara Pogledaj sve komentare

prije 30 minuta

Goliat: Onu stvar mu odmah na panj – em ti muško koje nježniji pol sili ….Žene su kak cvijeće treba ih njegovati, paziti i maziti…I usput uvek me zanimalo kak se ona stvar može dignuti ak se prisila …

prije 15 minuta

miris kusa: zasto nema puno ime i prezime, da se moze muljat, ime napisite

prije 22 minute

una1: Poriče krivnju? Kriv je kao prvo što djevojka ima teške duševne smetnje i njemu to nije smetalo da siluje i pretuće djevojku!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).