Tomislav Saucha navodno je policjacima prijetio ministrom Rankom Ostojićem i glavnim ravnateljem policije Vladom Dominićem, rekavši da s njima ispija kave

Srijeda, 07. 1. 2015. u 19:15, zadnja izmjena prije 15 minuta Piše: 24sata

Patrik Macek/PIXSELLTomislav Saucha

Nekoliko sati nakon završetka druge utrke Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu i par ispijenih čašica, predstojnik Ureda premijera Tomislav Saucha navodno je izvrijeđao interventne policajce.

Prema pričama, Milanovićev predstojnik Ureda interventnim policajcima navodno je prijetio ministrom Rankom Ostojićem i glavnim ravnateljem policije Vladom Dominićem, odnosno činjenicom da s njima svakodnevno ispija kave. Prema neslužbenim pričama, ubrzo nakon incidenta osiguranje je navodno udaljilo policajce na koje se okomio Saucha.

– Vezano uz vaš upit, izvješćujemo vas da smo temeljem izvješća policijskih službenika raspoređenih na poslovima osiguranja na utrci Svjetskog kupa na Sljemenu upoznati s događajem u kojem je jedan od sudionika gospodin Tomislav Saucha. Kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice daljnje postupanje preuzela je Služba za unutarnju kontrolu Ministarstva unutarnjih poslova. S obzirom na tu činjenicu ne možemo iznositi niti komentirati detaljnija saznanja o događaju kojima trenutačno raspolažemo kako ne bi utjecali na ishod nalaza Službe za unutarnju kontrolu – navode u dopisu djelatnici Odnosa s javnošću Ravnateljstva policije.

Jesu li neslužbene priče točne pokušali smo doznati i od Tomislava Sauche. No, do njegove strane priče sa Sljemena nismo uspjeli doći jer predstojnik Milanovićevog kabineta nije odgovarao na telefonske pozive.

– Budući da nemamo provjerenih informacija o navodnom događaju na Sljemenu koji se povezuje s gospodinom Sauchom, ne možemo navodni događaj ni komentirati – rekao nam je glasnogovornik Vlade Nikola Jelić.

Funkciju na kojoj je došao nakon što je Kukuriku koalicija osvojila vlast, Tomislav Saucha može zahvaliti prijateljstvom sa šefom SDP-a i premijerom Zoranom Milanovićem koji prema njemu ima veliko povjerenje. Prije nego li su zasjeli u Banske dvore Milanović se rado savjetovao sa Sauchom. Obojica su pravnici, građanski odgojeni, a prema ranijem pisanju medija Tomislav Saucha, baš kao i njegov šef, rado citira latinske izreke.

Tagovi: tomislav saucha, snježna kraljica, incident

Izdvojeni komentari 49 komentara Pogledaj sve komentare

prije 25 minuta

McManus: Ma on me uopće ne zanima, mene interesira ovo: “..ubrzo nakon incidenta osiguranje je navodno udaljilo policajce na koje se okomio Saucha.”!!! -Otkad to bilo kakvo privatno osiguranje ima pravo micati snage MUP-a od bilo gdje?!? -Ma šta je ovo, u kakvoj mi to zemlji živimo, policiju, koja je legalni predstavnik zakona se miče zbog nekog klinje ito od strane unajmljenog osiguranja..?!?

prije 34 minute

diba: bahatost postala prelazna,sa šefa prelazi na radnike.

prije 36 minuta

Stjepan Valjak: Kakav drčan momčić,puca od važnosti

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).