NACIONALNI SINDIKAT POLICIJE

MINISTARSTVA UNUTARNJIH POSLOVA

REPUBLIKE HRVATSKE

Naš broj: NSP-01-01/05-059/15.

U Vukovaru, 29. svibnja  2015. godine

 

 

 

 

REPUBLIKA  HRVATSKA

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

n/p Predsjednika gosp. Zorana Milanović

 

 

PREDMET:          Prosvjed branitelja na Trgu sv. Marka,

policijsko postupanje, obavijest dostavlja se.-

 

 

Poštovani gosp. Predsjedniče Vlade, gosp. Zorane Milanović!!

 

Potaknuti brojnim pozivima kolega policijskih službenika sa područja cijele RH, ovim putem iskreno molimo pronalazak pozitivnog rješenja kojim bi se prekinula agonija i doista jedna ružna slika oko prosvjeda na Trgu sv. Marka u Zagrebu, a u kojoj u ovom trenutku Hrvatska policija ili jedan  manji  broj njih, koji predstavlja cijeli sustav MUP-a RH, doista nalazi u jednoj nezavidnoj situaciji.

 

Ovim putem ne želimo se miješati u Vaše političke odluke niti suditi da li su one dobre ili loše, a  pri tome se ne želimo svrstati niti na stranu prosvjednika Hrvatskih branitelja kao niti bilo koju drugu stranu do li stranu Hrvatskog policajca.

 

Stoga iskreno molimo da pronađete način kako bi se ova doista složena i neprimjerena odnosno neugodna situacija u kojoj se nalaze  kolege policijske službenike obavljajući svoje redovite zadaće osiguranja, a što je to moguće prije razriješila.

Napominjemo izvršavanje policijskih zadaća koje su nam Zakonom ili Ustavom povjerene ne izbjegavamo i iste ćemo uvijek naravno u skladu sa ukazanom potrebom provoditi  doista profesionalno, časno i pošteno pri tome ne štedeći svoje zdravlje niti živote a sve u cilju obavljanja  svojih zadaća isključivo  s ciljem zaštite Ustavno pravnog poretka.

 

Međutim morate biti svjesni trenutne situacije, da je jedan broj kolega koja se nalazi na Trgu sv. Marka u odori Hrvatskog policajca te trenutno provodi zadaće osiguranja skupa, sudjelovala je u obrani suvereniteta RH, te nerijetko imamo i primjer da među prosvjednicima (Hrvatskim braniteljima), ima kolega koji su sa nama dijelili tijekom domovinskog rata sudbinu i Hrvatskog branitelja, što  doista izvršavanje naših zadaća dovodi u još težu situaciju, posebno znajući da među prosvjedinicma, Hrvatskim braniteljima ima osoba teškog narušenog zdravlja, bez dijelova tijela i sl. što naravno naš posao dodatno otežava i u ovom trenutku doista nije lako biti Hrvatski policajac na Trgu sv. Marka..

 

Stoga Vas kao predsjednik Nacionalnog sindikata policije, predstavnik članova i uposlenika MUP-a, kao maloljetni dragovoljac iz domovinskog rata, ovim putem molim da prihvatite našu molbu te nas kao policijske službenike shvatite, te pokušate dijalogom i razumom  riješite ovu nastalu situaciju, pri tome ne sumnjajući u Vaše poštene namjere, Vašu mudrost i političku volju kao Hrvatskog premijera.

 

 

Lijep pozdrav!

 

O tome obavijest:

-PU svima, PP svima,

-mediji, svima.

 

PREDSJEDNIK

Nikola Kajkić dipl. iur