Ostajemo pri svome, ako nam do Badnjaka ne budu isplaćene plaće, nakon Božića slijedi obustava rada, kazala je Bosiljka Zlojutro, sindikalna povjerenica u MID-u

Srijeda, 17. 12. 2014. u 17:45, zadnja izmjena prije 2 sata i 10 minuta Piše: VLM

Nel Pavletić/PIXSELLIlustracija

Kao što su poručili s prosvjeda održanog u ponedjeljak, radnici riječke Tvornice motora i dizalica 3. maj ostaju ustrajni u zahtjevu da im se do blagdana isplate zaostala dugovanja. U srijedu poslijepodne održan je i zbor radnika.

– Ostajemo pri svome, ako nam do Badnjaka ne budu isplaćene plaće, nakon Božića slijedi obustava rada- kazala nam je Bosiljka Zlojutro sindikalna povjerenica u MID-u. Dodaje kako više ne vjeruju obećanjima direktora Tomislava Bukše o isplati jedne plaće do kraja mjeseca.

– U obećanja više ne vjerujemo, novca na našim računima nema. Čekamo do Badnjaka, a onda slijedi obustava rada do isplate svih zaostalih plaća – ponovila je Zlojutro.

Unatoč očekivanjima, na zboru radnika MID-a nije se pojavio predsjednik Uprave državnog Centra za restrukturiranje i prodaju Mladen Pejnović koji im je trebao objasniti kako to da unatoč ugovorenim poslovima do kraja 2015. godine, nema novca za isplatu plaća.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: tvornica motora i dizalica, radnici, 3. maj

Izdvojeni komentari 1 komentara Pogledaj sve komentare

prije 45 minuta

MatkoVukušić: Zašto nisu išli u školu pa ne bi bili u jebvenom realnom sektoru, nego kao i ministri, službenim limuzinama i vozačima na skijanje … Oni žive američki san bez srama na rasprodaji truda naših predaka, kao da ne vide u kakovoj je zemlja krizi u koju su je isti doveli. Ponašaju se kao da su nam stvorili blagostanje a ne jad i bijedu. Najljepše je šta su svoju odgovornost sveli na birače!!!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).