S odašiljača Sljeme smanjenom će se snagom odašiljati programi HRT – HTV 1, HRT – HTV 2, RTL TV i Nova TV i HRT – HTV 3, HRT – HTV 4, RTL 2 i Doma TV

Utorak, 18. 8. 2015. u 16:46 Piše: 24sata

Željko Lukunić/Pixsell

Od 21. do 29. kolovoza oko 2 milijuna ljudi moglo bi imati poteškoće odnosno prekide u prijemu TV signala zbog radova na na odašiljaču Sljeme.

Priopćenje HRT-a prenosimo u cijelosti.

Tvrtka Odašiljači i veze (OiV), u čijemu je djelokrugu distribucija televizijskoga signala, u razdoblju od 21. do 29. kolovoza zamijenit će UHF antenske sustave na odašiljaču Sljeme, zbog čega se očekuju poteškoće i prekidi u prijamu televizijskih programa. Tijekom cijeloga tog razdoblja s odašiljača Sljeme smanjenom će se snagom odašiljati programi mreže MUX A (HRT – HTV 1, HRT – HTV 2, RTL TV i Nova TV) i mreže MUX B (HRT – HTV 3, HRT – HTV 4, RTL 2 i Doma TV). Zbog radova koji će se izvoditi u ranim jutarnjim satima, kad je gledanost televizijskih programa najmanja, i to u srijedu 19. kolovoza, petak 21. kolovoza i u subotu 29. kolovoza od 2.30 do 5.30. doći će do potpunoga prekida programa.

Odašiljač Sljeme pokriva široko područje Grada Zagreba i Zagrebačke, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Ličko-senjske županije, odnosno područje s gotovo 2 milijuna gledatelja. Kako to područje istodobno pokrivaju i drugi odašiljači, spomenuti radovi kod većine gledatelja neće bitno utjecati na prijam televizijskih programa.

Međutim, prema procjeni OiV-a probleme u prijamu signala mogla bi imati kućanstava smještena na tzv. rubnim područjima koja pokriva odašiljač Sljeme. U razdoblju od 21. kolovoza do 29. kolovoza MUX A i MUX B odašiljat će smanjenom snagom, zbog čega će doći do poteškoća na području Karlovca, Tounja, Duge Rese, Gline, Topuskoga, Hrvatske Kostajnice, Krapine, Kapele i Plitvica.

Također, poteškoće bi mogli imati i gledatelji na području Koprivničko-križevačke, Međimurske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Varaždinske te Krapinsko-zagorske županije, koji mogu ostvariti prijam signala s drugih odašiljača. Međutim, procjenjuje se da znatan broj tih gledatelja već prima signal s drugih odašiljača te stoga ti gledatelji ne bi trebali osjetiti veće poteškoće.

Svim gledateljima koji će tijekom radova imati problem s prijamom savjetuje se da na svojim televizijskim prijamnicima pokrenu novu pretragu programa ili da promjenom smjera antene pronađu novi signal.

Putem interaktivne karte https://support.oiv.hr/reception/coverage/coverage.aspx gledatelji mogu provjeriti koje je televizijske programe, na kojim frekvencijama/kanalima i s kojih odašiljača moguće gledati na pojedinoj lokaciji u Republici Hrvatskoj. Tijekom radova na interaktivnoj će se karti prikazivati smanjeno odašiljanje programa MUX A i MUX B s odašiljača Sljeme”.

Tagovi: tv signal, smetnje, radovi

Izdvojeni komentari 93 komentara Pogledaj sve komentare

18.08.2015., 16:52

hitretz: hocete ljudima smanjiti pretplatu za ovaj mjesec?!aha,kako si!!

18.08.2015., 17:03

krnjevo: Svim gledateljima koji će tijekom radova imati problem s prijamom savjetuje se da ne plate TV pretplatu za kolovoz 2015. A slobodno mogu preskočit i plaćanje slijedeća 3-4 mjeseca, zavisno od intenziteta duševne boli koju im je taj prekid uzrokovao.

18.08.2015., 16:54

mirkomarko: briga me, osobno nisam upalio TV već barem 5 godina, još imam staru kantu iz sredine 90ih i nisam lud da kupujem novi s obzirom kakvo smeće je na televiziji, svaka tehnološki pismena osoba zna da na internetu ima svaka serija/film koja ga zanima zajedno s titlovima.. još k tome bez reklama za Konzum

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).