RALLY POSADA BORO MATEŠA – ZORAN HARAPIN

Predstavljamo rally posadu Boro Mateša – Zoran Harapin koji svojom Hondom Civic Type R od ove sezone u prvenstvu Hrvatske u rally-u nastupaju pod pokroviteljstvom NSP MUP RH.

Boro Mateša – vozač         

Boro Mateša autosportom se počeo baviti još 1992. godine kada je svoju karijeru u auto sportu započeo na Off Road utrkama. Već slijedeće godine nastupa u prvenstvu Hrvatske na kružnim stazama, a od 1996. svoju strast i neizmjernu ljubav prema auto sportu iskazuje vozeći brdske utrke, a 2004. godine kao iskusan vozač počinje nastupati u kraljici autosporta rally-u.

Odlukom ministra unutarnjih poslova 2006. godine u sklopu programa sigurnosti prometa na cestama osnovana je policijska rally posada koja je pod pokroviteljstvom MUP-a RH nastupala sve do kraja sezone 2014. Temelj ove posade je kao vozač bio Boro Mateša, a kao suvozači su nastupali Goran Zlatar, Krešimir Konjević i Zoran Harapin. Prvo vozilo s kojim su nastupali bila je Opel Astra gsi koja je zamijenjena konkurentnijom Hondom Civic Type R.

Tijekom svoje dugogodišnje i bogate karijere u auto sportu Boro Mateša je ostvario zapažene rezultate u svim disciplinama te je tako u svojoj konkurenciji na krugu bio viceprvak Hrvatske te vicerpvak i prvak na brdskim stazama, dok je u rally-u u klasama u kojima je nastupao bio prvak i  viceprvak, a  jednu sezonu je završio kao treći u svojoj klasi.

Zoran Harapin – suvozač

Zoran Harapin je karijeru u auto sportu započeo 2002. godine kao suvozač i od tada ga strast prema rally-u drži čvrsto vezana na suvozačkom sjedalu iz kojeg je tijekom dugodišnjeg natjecanja ostvario značajne rezultate, te je kao suvozač u klasama u kojima je nastupao bio prvak i viceprvak, a od polovice sezone 2011. s Borom Matešom nastupa u sklopu policiske rally posade.

Honda Civic Type R – vozilo

Honda Civic Type R kojom se rally posada Boro Mateša – Zoran Harapin natječe u prvenstvu Hrvatske vrhunsko je trkaće vozilo klase II pripremljeno u Foltran preparazzioni, najznačajnijem talijanskom tuneru koji priprema Hondina vozila za više momčadi diljem Europe, a u nastavku donosimo neke od karakteristika ovog konkurentnog natjecateljskog vozila:

Godina proizvodnje: 2005.

Motor: 4 cilindra DOHC i-VTEC 1998 ccm

Snaga:  216 KS

Okretni moment:  218 Nm/ 8500 okr/min

Ovjes: Proflex 3

Mjenjač: 5 brzinski dogbox (ravni zubi) s blokadom diferencijala

Elektronika: Foltran

Ubrzanje 0-100 km/h: 4,6 s

Max brzina: 178 km/h

Kočnice: samoventilirajući diskovi 333 mm s četveroklipnim Brembo kliještima

Kilometara: 28000

Potošnja na brzincu: cca 20 l

Sigurnosna oprema: OMP sigurnosni kavez

OMP sjedala

OMP pojasevi

OMP električni protupožarni sustav