Premijer Albanije rekao je da će sigurno podržati predsjedavanje Srbije OESS-om sljedeće godine. Rekao je da je njihov odnos vrlo značajan za nacionalne interese

Ponedjeljak, 15. 12. 2014. u 19:42, zadnja izmjena prije 10 minuta Piše: Stjepan Mati

REUTERS

Srbija je postala partner u cilju izgradnje europske budućnosti Balkana. Oni nisu više naši neprijatelji, rekao je Edi Rama.

Dodao je da nitko ne može bolje od Albanaca razumjeti problem Srbije da prihvati veliku promjenu u povijesti svojih odnosa s Albanijom, ali i da je i neoprostivo ako se ne odmaknu od te povijesti i ne odbace nacionalističke izazove te postanu otvoreni.

– Naš odnos je težak, ali je vrlo značajan za nacionalne interese obje zemlje. Novo vrijeme na Balkanu konačno je donijelo mir među Albancima gdje god oni žive – rekao je Rama i naglasio da će Albanija bezrezervno podržati Srbiju za predsjedavanje OESS-om sljedeće godine.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: srbija, odnosi, dron, albanija

Izdvojeni komentari 1 komentara Pogledaj sve komentare

prije 8 minuta

luda kuca5: Ima pravo gosodin Rama, samo nemojte biti braća, bilo bi previše.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).