Bivša ravnateljica IRB-A Danica Ramljak uputila je otvoreno pismo Kolindi Grabar Kitarović u kojem joj je postavila 10 pitanja čiji će odgovori sigurno zanimati ljude

Ponedjeljak, 15. 12. 2014. u 11:23, zadnja izmjena prije 1 sat i 30 minuta Piše: 24sata

Daniel Kasap/PIXSELLDanica Ramljak

Nakon što je objavila otvoreno pismo upućeno HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović, bivša ravnateljica Instituta Ruđer Bošković Danica Ramljak kaže da je dobila prijeteće poruke.

– Od sinoć nakon što sam objavila otvoreno pismo gđi. Grabar Kitarović koje smatram normalnim načinom i redovnom praksom u uređenim zemljama dobila sam veliku potporu ljudi iz cijele Hrvatske. Hvala im na tome jer uistinu dio je demokratskog procesa dobiti odgovore od nekoga tko pretendira na mjesto predsjednice države.

– Ali ono što je nezamislivo je i činjenica da sam danas dobila nekoliko prijetećih poruka, poziva i napada. Očito od odgovora na pitanja za sada ništa, ali sam se našla na meti organizirane ekipe koja misli da se defamacijom rješavaju stvari i ušutkavaju ljudi. Naravno da su to već viđene metode koje me ne mogu zastrašiti, ali uistinu očekujem od gđe. Grabar Kitarović da preuzme palicu, odgovori na pitanja i pokaže koje je demokratske principe i osobno usvojila. Ne očekujem od nje da podržava metode onih koji su se danas na mene obrušili. Njena je dužnost, kao i svakog kandidata koji pretendira biti predsjednik države komunicirati s hrvatskim građanima i odgovoriti na pitanja tijekom kampanje i ja očekujem odgovore – napisala je Ramljak na svom Facebooku.

Bivša ravnateljica prijavljena DORH-u

Podsjetimo, bivšu ravnateljicu Instituta Ruđer Bošković u siječnju ove godine prijavio je DORH-u sadašnji ravnatelj Instituta Tome Antičić. On je od DORH-a zatražio da istraži moguće nezakonite radnje bivše ravnateljice.

Ramljak je bila na čelu Ruđera od svibnja 2009. do travnja 2012. Tomičić je tereti da u tom periodu nije učinila ništa da spriječi gubitak u državnom proračunu u iznosu većem od milijun kuna. Navodno si je na plaću od novca Instituta isplaćivala stimulacije. Prijavljena Ramljak tada je kazala da je zatečena i šokirana. Rekla je da je ona bila prva ravnateljica IRB-a koja je pozvala DORH da pročešlja kriminal na Institutu.

Vezani članci:

Pročitajte više o temi na stranici Predsjednički izbori.

Tagovi: predsjednički izbori, prijetnje, podrška, otvoreno pismo, kolinda grabar kitarović, danica ramljak

Izdvojeni komentari 240 komentara Pogledaj sve komentare

prije 1 sat i 53 minute

držinedaj: Pa svatko normalan bi pitao onoga tko je već pet godina na funkciji predsjednika bar jedno pitanje ali nećeš brajo Danica skupila svih deset pitanja za Kolindu

prije 1 sat i 32 minute

za.ebana: Nije li to gospođa koja je na taksi usluge potrošila 60000,00kn,a buteljice plaćala 700,00kn.Samo pitam.

prije 1 sat i 55 minuta

KokoT: Možda gospođu Ramljak sponzorira naš vrli predsjednik…

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).