USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv jedanaestero Hrvata. Među njima su šestorica policajca od kojih su trojica bili visokopozicionirani

Utorak, 18. 8. 2015. u 20:17, zadnja izmjena prije 7 sati i 55 minuta Piše: 24sata

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

USKOK je je donio rješenje o provođenju istrage protiv 11 ljudi. Među njima je šestero policijskih službenika od kojih su troje bili visokopozicionirani u MUP-u.

Na meti istražitelja našli su se Goran Batur, bivši voditelj službe za sigurnost cestovnog prometa, Rudolf Tadić, također bivši šef Kobri te Mario Devčić, bivši načelnik zagrebačke II. postaje prometne policije, piše Večernji list. Sumnjiči ih se da su od policajaca tražili da ne sankcioniraju neke prekršaje u prometu. Sva trojica smijenjena su u lipnju.

Osim šestorice policajaca, osumnjičeno je još pet osoba, uglavnom vozača.

Priopćenje USKOK-a donosimo u cijelosti.

“USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv jedanaestero hrvatskih državljana (1966., 1973., 1972., 1969., 1986., 1980., 1982., 1988., 1980., 1965., 1964.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela trgovanja utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na trgovanje utjecajem i zlouporabu položaja i ovlasti. (18. 8. 2015.)

Osnovano se sumnja da su I. okr., kao voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa, Uprave policije MUP-a, II. okr. kao v. d. voditelja Službe mobilne jedinice prometne policije MUP-a, i III. okr., kao načelnik II. postaje prometne policije Zagreb, tijekom veljače i travnja 2015. godine, u Zagrebu, na traženje IV. okr., VI. okr. i VIII. okr., koristeći svoje položaje i utjecaj visokopozicioniranih policijskih službenika, od V. okr., VII. okr. i IX. okr., policijskih službenika, tražili da postupaju suprotno zakonu, odnosno da ne sankcioniraju utvrđene prekršaje u prometu, na što su oni i pristali. Nadalje, nakon što je X. okr. policijski službenik 27. siječnja 2015. zaustavio osobni automobil kojim je upravljao sin XI. okr. i utvrdio počinjenje prekršaja, XI. okr. je nazvao X. okr. policijskog službenika i zatražio da ne sankcionira počinjenje prekršaja, na što je X. okr. policijski službenik pristao”.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: uskok, policajci, istraga

Izdvojeni komentari 42 komentara Pogledaj sve komentare

prije 10 sati i 59 minuta

nisam svoj: Što su to silno zgriješili – pa red bi ih bio osloboditi kao i Sanadera eto cijela Hrvatska željno očekuje povratak našeg najvećeg domoljuba :))))

prije 10 sati i 18 minuta

Grabb: Nisu oni najviše krivi nego oni političari koji već 25 godina okreču glavu i dopuštaju samovolju i u policiji i u inspekciji i u pravosuđu i svim organima lokalne uprave… jer su to njihove produžene ruke za ostvarivanje osobnih interesa.. Naravno da treba ispitati i sankcionirati ove kao i sve druge a osobito one iznad njih koji su zatvarali oči i dijelili profit od svake lopovije.

prije 10 sati i 8 minuta

troyanska kljusina: Tužno je ovo čitati. Svi oni koji ne znaju neka sada doznaju…ovi siroti ljudi vjerojatno nisu uzeli ni lipu a dobili su kaznene prijave i sasvim sigurno ostaju bez posla..ma koji to liječnik nije pomogao svom kolegi…koji profesor nije dao ocjenu više djetetu svog prijatelja, koji zidar nije napravio kvalitetniju kuću svom rođaku…LJUDI…bacaju Vam prašinu u oči i žele da od stabla ne vidimo šumu…Jedan od one trojice visoko pozicioniranih policajaca,NEKOME SE GADNO ZAMJERIO a stradala boranija…fujj!prikaži sve

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).