Članove međunarodne organizacije dočekao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić koji je rekao kako ‘samo svijet jednakih može biti svijet budućnosti’

Subota, 01. 11. 2014. u 12:57, zadnja izmjena prije 25 minuta Piše: 24sata

Tomislav Krasnec/PixsellVučić je pozdravio goste u Beogradu

U Beogradu je u subotu započelo 38. zasjedanje europskoga ogranka Trilateralne komisije, organizacije koja okuplja mnogobrojne uglednike iz svijeta politike, znanosti i gospodarstva.

Sudionike je dočekao srbijanski premijer Aleksandar Vučić, koji je između ostalog naglasio kako je članstvo Srbije u Europskoj uniji glavni cilj državne vanjske politike i obećao da će napredak u 2015. biti još vidljiviji.

– Želimo postati punopravni članovi, a ne siromašni rođak koji traži milostinju i kojeg se svi srame – istaknuo je Vučić, pa dodao da put prema EU Srbija može ostvariti bolje od drugih zbog ‘povijesnog tereta na plećima tog naroda’, prenosi Kurir.

– Samo svijet jednakih može biti svijet budućnosti, a Srbija će u tom svijetu biti agent mira – rekao je srbijanski premijer.

Okupljenima se na otvaranju obratio i bivši šef Europske središnje banke Jean-Claude Trichet, koji je napomenuo da će članovi u Beogradu raspravljati o brojnim problemima koji muče Europu – od perspektive europskih integracija i zapadnog Balkana, pa sve do aktualne situacije u Rusiji i Ukrajini.

Trichet je potom podsjetio da je Trilateralna komisija uvijek pažljivo i redovito pratila događanja na Balkanu, pa se prisjetio da su brojni članovi te organizacije igrali važne uloge u vrijeme rata na prostoru bivše Jugoslavije, pogotovo američki diplomat Richard Holbrooke.

Trilateralna komisija je službeno oformljena 1973. na inicijativu Davida Rockefellera, a njezin je prvotni cilj bio poboljšanje suradnje između SAD-a, Japana i Europe.

Budući da okuplja više stotina vrlo moćnih ljudi, ‘Trilaterala’ je od teoretičara zavjere je prozvana ‘svjetskom vladom u sjeni’.

Hrvatska ima tri člana, a jedna je od njih i kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu države Kolinda Grabar-Kitarović, koja je u intervjuu za Hrvatski tjednik istaknula da nije riječ ni o kakvoj ‘masoneriji’:

– To je nevladina organizacija koja svojim radom i razmišljanjima pridonosi oblikovanju globalne politike – rekla je u razgovoru. Ove godine nije otišla na sastanak u Beograd.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: trilateralna komisija, aleksandar vučić

Izdvojeni komentari 19 komentara Pogledaj sve komentare

prije 25 minuta

Raul07: Ha ha ha al zanimljivo je kako je naša Kolindica u tom društvu.Trilateralna komisija ili vlada iz sjene je ništa drugo masonska organizacija kojoj je cilj borba protiv Boga i čovjeka,instaliranje ratova i porobljavanje ljudi.Sad masoni opet idu krojit kartu Balkana,a Kolinda će im držat svijeću.A ovamo se predstavlja kao velik domoljub moš mislit.Sad mora radit za svoje vladare,oni su je doveli do položaja,sad im mora vratit uslugeprikaži sve

prije 19 minuta

people wake up: VLADA IZ SJENE: Trilateralna komisija dolazi u Beograd okupiti ‘regiju’ na najokultniji datum u godini!

prije 20 minuta

Credence Clearwater Revival: Masoni teško odustaju od svojih projekata, a obje Jugoslavije su bile njihov projekt…

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).