Iz Zavoda za hitnu medicinu upozoravaju kako je Hitnoj pomoći svaka minuta presudna pa bi naplata mogla imati teške posljedice. Sazvali su satanak u podne

Utorak, 28. 10. 2014. u 10:11, zadnja izmjena prije 1 sat i 26 minuta Piše: Mak Jovanović

Hrvoje Jelavić/PIXSELLIlustracija

Hrvatski zavod za hitnu medicinu sazvao je za podne sastanak zbog najave Hrvatskih autocesta da će vozila Hitne morati plaćati vožnju autocestama. Naplata bi trebala početi od danas.

Iz Zavoda upozoravaju kako je Hitnoj pomoći svaka minuta presudna pa bi naplata mogla imati teške posljedice. Plaćanja autocesta su oslobođene samo osobe s određenim stupnjem invaliditeta. Cestarinu od danas moraju plaćati pripadnici HGSS-a i vatrogasci.

Leo Luetić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinske pomoći Splitsko dalmatinske županije, zgrožen je odlukom HAC-a. Poručuje kako će naplate cestarina usporiti ih na intervencijama, a povećat će im i troškove za preko milijun kuna.

– Mi ujedno i dežuramo na autocesti kroz ljeto. Hoćemo li morati plaćati i kad budemo imali intervencije zbog prometnih nesreća tamo? Imat ćemo godišnje povećanje troškova od milijun do milijun i pol kuna, jer tu spadaju i transporti pacijenata iz Splita u Zagreb, Varaždin, Krapinu, Rijeku, Lovran i druge destinacije. Zar ćemo plaćati i intervencije po županiji koje su sada autoputom znatno približeni kao Makarska, Imotski i Vrgorac, čime se do sada umnogome štedjeli? – kazao je Luetić za Radio Dalmaciju.

Tagovi: hrvatski zavod za hitnu medicinu, hitna pomoć, autoceste

Izdvojeni komentari 41 komentara Pogledaj sve komentare

prije 3 sata i 38 minuta

Crna-ruža: a je li naši političar plačaju cestarine ??? hmmm…. ili samo mašu sa saborskim karticama :)))

prije 3 sata i 23 minute

rodjo101: neka gospoda uzmu enc uređaje i sve bude kak je i bilo.protiv,sam al poznavajuć nas kakvi jesmo treba uvest reda.najbolje da mi neko kaže da se ne voziokaju u privatne svrhe.

prije 4 minute

spalato60: I ko bi sad po vama određiva šta je hitno a šta ne.Možda neka komisija na naplatnim kučicama? Mislim da smo mi endem u svitu po ovom pitanju.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).