Šef Nezavisnih seljaka Hrvatske Mato Mlinarić tvrdi da Hrvatska banka za obnovu i razvoj zaustavlja projekte koje od 50 do 70 posto financira Unija iz IPARD programa

Nedjelja, 14. 12. 2014. u 13:28, zadnja izmjena prije 18 minuta Piše: Željko Rukavina

Damir Špehar/PixsellMato Mlinarić

Nedopustivo je da Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) bude najveća prepreka kapitalnim investicijama u poljoprivredi kada su one, od sudbonosnog značenja, poručio je u subotu iz Bjelovara, Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih seljaka Hrvatske. On je svoje tvrdnje potkrijepio i podatkom da je upravo HBOR odbio veliki broj odobrenih projekata koji su prošli na natječaju iz fonda IPARD, iz kojeg bi bili sufinancirani između 50 i 70 posto.

– HBOR je odbio mnoge takve projekte ne želeći pratiti te investicije što je u potpunoj suprotnosti izjavama potpredsjednika Vlade, Grčića i premijer Milanovića. Kako su poslovne banke u rukama stranaca, od njih ne možemo zahtijevati da prate te investicijske programe, ali možemo to zahtijevati od HBOR-a. Koji je dužan pratiti ono što dobivamo od EU-a i to bespovratno, dakle za badava – kazao je Mlinarić, tražeći od Vlade da se što hitnije formira povjerenstvo u koje bi ušli predstavnici seljačkih udruga, Ministarstva poljoprivrede i same Vlade, kako bi se istražilo u čemu su problemi. Nije poznato je li se tu radi o neznanju ili nečem drugom. Mlinarić je prozvao ministra poljoprivrede Jakovinu i Upravu HBOR-a da se očituju o toj svojevrsnoj “blokadi”.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: poljoprivreda, mato mlinarić

Izdvojeni komentari 3 komentara Pogledaj sve komentare

prije 1 minutu

beha: Krivi ljudi vam rade papire pa postotak ne ide u prave ruke.

prije 4 minute

psicocat: samo da kažem da smo jedina zemlja kojoj je odbijen program rualnog razvoja o sposobnosti ne moram više pričati

prije 14 minuta

Drinjanin: Koce se samo oni koji nezele dati pinku

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).