Ista stvar je i s vlasništvom hrvatskih banaka, koje su takoreći prodane, ali iza njih stoje domaći tajkuni. Dokumenti postoje i bit će objavljeni, rekao je Ivan Sinčić

Četvrtak, 18. 12. 2014. u 22:30, zadnja izmjena prije 4 sata i 19 minuta Piše: Rosana Stojmenović

Borna Filić/PixsellIvan Vilibor Sinčić

Predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić u četvrtak je pred zgradom Ine u Zagrebu izjavio kako hrvatska naftna kompanije nije u 49-postotnom vlasništvu MOL-a, nego petorice hrvatskih tajkuna.

Tvrdim da Ina nije prodana MOL-u, nego je preko skrbničkih računa u Zagrebačkoj banci, u iznosu od 49 posto, u vlasništvu petorice hrvatskih tajkuna čija imena ću razotkriti u sučeljavanju – rekao je Sinčić te dodao kako ima dokumente kojima će to dokazati. Rekao je da je “MOL samo paravan”.

– Ista stvar je i s vlasništvom hrvatskih banaka, koje su takoreći prodane, ali iza njih stoje domaći tajkuni. Dokumenti postoje i bit će objavljeni. Ti isti dokumenti poslani su na adrese svih institucija, DORH-a, svih drugih kandidata, ali očito njih ta tema ne zanima i dalje lažu narodu u ovoj priči s MOL-om – kaže Sinčić.

– Sve što je nelegalno stečeno korupcijom mora biti vraćeno hrvatskom društvu – rekao je Sinčić i dodao kako se “kao javnost” moramo boriti za svoju energetsku tvrtku “u ovim nesigurnim vremenima”.

Hrvatska treba svoj energetski suverenitet i dužnost je predsjednika da o tome govori – zaključio je Sinčić.

Vezani članci:

Pročitajte više o temi na stranici Predsjednički izbori.

Tagovi: predsjednički kandidat, predsjednički izbori, ivan vilibor sinčić

Izdvojeni komentari 142 komentara Pogledaj sve komentare

prije 4 sata i 16 minuta

ilmare: Ako imaš dokumente ,OBJAVI ! Što čekaš ?? Nemoj sad i ti manipulirati s nama…

prije 4 sata i 12 minuta

bosnić angelina: Daj Bože da je to istina što pričaš !Ako se dokaže to, trebalo bi taj dan slaviti kao Dan povratka novca u ruke naroda”!

prije 4 sata i 1 minutu

tc00: Nadam se da mu se nista nece desit u medjuvremenu, prica o onome sto nasi politicari vjerovatno znaju, ali sute.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).