Nacionalni sindikat policije nezadovoljan je kako je Služba za unutarnju kontrolu MUP-a obavila nadzor policijskog postupanja na Sljemenu 6. siječnja

Nedjelja, 25. 1. 2015. u 20:30, zadnja izmjena prije 5 sati i 10 minuta Piše: 24sata

Patrik Maček/PIXSELLTomislav Saucha

Nacionalni sindikat policije nezadovoljan je kako je Služba za unutarnju kontrolu MUP-a obavila nadzor policijskog postupanja na Sljemenu 6. siječnja kada je predstojnik vladina Ureda Tomislav Saucha za vrijeme skijaškog natjecanja “Snježna kraljica” , kako navode, vrijeđao policijske službenike prilikom obavljanja njihovih poslova.

Sindikat zahtijeva kriminalističko istraživanje i utvrđivanje kaznene odgovornosti nadređenih policijskih službenika PU zagrebačke, osobito ulogu načelnika Sektora policije PU zagrebačke Davora Posilovića, za kojega navode da je “smirio” situaciju tako da je udaljio službenike Interventne policije i spriječio ih u daljnjem postupanju prema Tomislavu Sauchi. Saucha je navodno po njegovoj zapovijedi pušten bez alkotestiranja, čime se, kažu u Sindikatu, namjerno propustilo utvrđivanje prekršaja. Traže pokretanje disciplinskog postupka i udaljenje s rukovodeće dužnosti s obzirom da, kako navode, Služba za unutarnju kontrolu MUP-a nije dosad u potpunosti istražila slučaj i utvrdila odgovornost.

Iz Sindikata ističu da je policija trebala primjenjivati odredbe Zakona o sprječavanju nereda na športskom natjecanju “bez obzira na ime i prezime, kao i sam društveni položaj počinitelja”.

Sindikat u otvorenom pismu navodi da je tek nakon objave slučaja u medijima Prekršajnom sudu podnesena prijava i to samo za prekršaj protiv javnog reda i mira.

S obzirom da su mediji objavili da je Saucha bio pod vidnim utjecajem alkohola te je vrijeđao policijske službenike i zaprijetio im svojim poznanstvom s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem i glavnim ravnateljem policije Vladom Dominićem, u Sindikatu smatraju vrlo bitnim da se analizira sam tijek komunikacije. Traže da se utvrdi jesu li nakon započetog policijskog postupanja uslijedili pozivi od vrha hijerarhije MUP-a, tj. od rukovodećih policijskih službenika prema podređenim policijskim službenicima, pa i prema samom Davoru Posiloviću ili je on samoinicijativno spriječio daljnje postupanje policije pokušavajući se dodvoriti visokom dužnosniku Vlade RH.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: tomislav saucha, policija, istraga, incident

Izdvojeni komentari 17 komentara Pogledaj sve komentare

prije 4 sata i 40 minuta

ujo66: Ovo nigdje na svijetu ne postoji. Policajci udaljeni sa mjesta gdje se je vidno alkoholizirani građanin verbalno iživljavao nad organima reda. Prijetio im Rankom Ostojićem i dokazao im da će policajci biti udaljeni a još nije kasno da ih Ranko Ostojić neće i kazniti kad prođe određeno vrijeme

prije 4 sata i 22 minute

smilodon: najte se srditi na dečeca , ga je malo prehitilo, to se događa i onima više baždarenim! znate kad je zagorec pekel rakiju i dojde sused i pita:”kakva je, jel hiče?” , veli sused, :”je je, japu je hitilo prek plota, a dedeka još uvek iščemo!!!!” j..i ga takva je topla rakija!

prije 4 sata i 35 minuta

azaštoopet: Zašto ovaj tip još radi kod Milanovića?

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).