Rijeka: Otkrili su ih internom kontrolom. Vozači su suspendirani, a dobit će otkaz. Pretpostavlja se da je do falsificiranja svjedodžbi dolazilo kod prekvalifikacija

Ponedjeljak, 15. 12. 2014. u 08:24, zadnja izmjena prije 4 sata i 46 minuta Piše: 24sata

Goran Kovačević/PIXSELLIlustracija

Komunalno društvo Autotrolej koje obavlja djelatnost javnog gradskog prijevoza u Rijeci i okolnim općinama u samo nekoliko dana ostalo je bez deset svojih vozača. Internom kontrolom utvrđeno je da su ti vozači zaposleni temeljem falsificiranih svjedodžbi.

Pretpostavlja se da je do falsificiranja svjedodžbi uglavnom dolazilo kod prekvalifikacija radnika koji su htjeli postati vozači, bez obzira na njihova izvorna zanimanja.

Dio lažnih svjedodžbi nabavljen je na crnom tržištu Hrvatske, a dio u BiH, odnosno Republici Srpskoj. Neki vozači su lažne svjedodžbe nabavili u Srbiji, kod jedne od srednjih škola za vozače motornih vozila, javlja Novi list.

Vozači su trenutno suspendirani, a nakon predviđene procedure, dobit će otkaz.

Tagovi: rijeka, vozači, lažne diplome, autotrolej, autobus

Izdvojeni komentari 112 komentara Pogledaj sve komentare

prije 5 sati i 12 minuta

Natamala: Ima li bar netko od zaposlenih s pravom diplomom, svjedozbom !?

prije 2 sata i 44 minute

bubamara2103: Treba pregledati Obersnelovu diplomu, i on mi izgleda sumnjivo

prije 5 sati i 31 minutu

žbrlj: I u Hr šumama je dosta ljudi otišlo zbog diploma iz china shopa od vozaća tehnićara i inžinjera.Pa ti sad teraj djete u školu.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).