Dr. Nenad Horvat je na Facebooku podijelio članak o prosvjednoj povorci branitelja, uz svoj komentar: “Domoljublje na četiri kotača… s pogonom na klerofašizam”

Utorak, 16. 12. 2014. u 17:09, zadnja izmjena prije 2 sata i 36 minuta Piše: Danica Plantak

Goran Stanzl/PIXSELLPovorka održana 10. prosinca

Zbog statusa na svojem Facebook profilu, kojim je uvrijedio invalide Domovinskog rata, varaždinski psihijatar Nenad Horvat razriješen je danas dužnosti voditelja Odsjeka za psihijatriju varaždinske Opće bolnice. Na njegovo mjesto imenovana je za v. d. voditeljica Zamira Medved.

Dr. Horvat je na Facebooku podijelio članak o prosvjednoj povorci koju su branitelji održali 10. prosinca u Zagrebu, uz komentar: “Domoljublje na četiri kotača… s pogonom na klerofašizam”.

Time je razbjesnio hrvatske branitelje, a najviše su reagirale braniteljske udruge i desno orijentirani portali.

– Horvat redovito širi govor mržnje prema hrvatskim braniteljima, nazivajući ih ulizicama, lezilebovićima, sponzorušama, te se na posprdan način odnosi prema invalidima Domovinskog rata – istaknuli su na internetskom portalu Croatorum.

– Odlučili smo da njegova izrečena stajališta nisu bila primjerena. Njemu je jako žao i kaje se. Osobno i u ime bolnice se ispričavam hrvatskim braniteljima, posebno hrvatskim ratnim invalidima i siguran sam da će oni imati najveći stupanj njege u Općoj bolnici Varaždin – rekao je Mladen Smoljanec, ravnatelj varaždinske Opće bolnice, objašnjavajući da je psihijatar Nenad Horvat razriješen dosadašnje dužnosti.

Tagovi: psihijatar, nenad horvat, facebook, branitelji

Izdvojeni komentari 333 komentara Pogledaj sve komentare

prije 2 sata i 21 minutu

Teta šizika: nekoga na taj nacin uvrijediti je jako nisko i neprofesionalno… ne bitno sto se radi o braniteljima ili “obicnim” invalidima i osobama s posebnim potrebama… ovo je znak manjkanja opce kulture i postovanja razlicitih. sramotno

prije 2 sata i 23 minute

malla: branitelji su se borili za slobodu govora ali ne za pljuvanje gdje god tko stigne i kako se kome *prdne..nije mi tito drag ali ponekad poželim malo tog vremena kad se nisu niti funkcioneri niti radnici niti seljaci, novinari da ne govorim usudili ružno pogledati sudionika nob-a ,a kamo li ih javno blatiti…sramota tko sve živi u hrvatskoj državi..

prije 2 sata i 21 minutu

djusta1995: Pa ja ne mogu vjerovati kakvi su komentari ovdje! Dok netko kaže nešto protiv lgbt populacije, odmah je zaostao i nema pravo glasa, a dok netko kaže nešto protiv onih koji su najviše dali za domovinu, taj smije reći što god i ima pravo glasa, a ako ga se sankcionira, odmah je to zasluga “inkvizicije”! Pa sram vas može biti, ljudi, pa dajte molim vas lijepo…..

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).