Srpski državljanin u Njemačkoj je kamenom ili palicom u glavu udario Tuğçe Albayrak. Pala je u komu, a s aparata su ju isključili na njen 23. rođendan

Utorak, 02. 12. 2014. u 10:20, zadnja izmjena prije 3 sata i 27 minuta Piše: 24sata

Facebook

NjemačkiBild objavio je snimku nadzornih kamera na kojoj se vidi napad 18-godišnjeg Srbina koji je u studenom u Offenbachu pretukao Turkinju koja je branila dvije djevojčice.

Tuğçe Albayrak završila je u komi, a njeni su roditelji u petak, na njen 23. rođendan, odlučili isključiti aparate za održavanje na životu.

Njen otac pozvao je djevojke koje je Tuğçe branila da istupe i pomognu u istrazi.

– Tuğçe se neće vratiti ali joj dugujete pomoć. Spasila vas je, učinila je sve što je mogla da vam se ništa ne dogodi. Možda je čak i umrla za vas. Zato vas molim, otiđite na policiju i dajte izjavu, kazao je Ali Albayrak.

Osumnjičeni mladić identificiran je kao Sanel M. iz srpske regije Sandžak. U pritvoru je te je navodno priznao napad.

Facebook

Sukob između njega i Tuğçe počeo je ranije te večeri u McDonald’su. Tuğçe je iz zahoda čula plač i pozive u pomoć dviju djevojčica od 13 i 16 godina koje je napalo nekoliko mladića.

Nedugo zatim, nadzorna kamera snimila je napad na Tuğçe na parkiralištu.

Na snimci se vidi kako je Sanel izašao iz auta i prišao Tuğçe i dvjema prijateljicama. Drugi mladić pokušao je zaštititi Tuğçe tako što je stao između napadača i djevojke, no nasilnik ju je ipak uspio dohvatiti i udariti u glavu. Vjeruje se da ju je udario kamenom ili palicom. Djevojka je zatim pala i glavom udarila o pod, a napadač je pobjegao.

Više od 100.000 ljudi potpisalo je do sada peticiju da se Tuğçe dodijeli nagrada za požrtvovnost. Predsjednik Joachim Gauck kazao je da će razmotriti zahtjev.

– Tuğçe je zaslužila zahvalnost i poštovanje od svih nas. Zauvijek će nam ostati uzor. Cijela zemlja tuguje za tobom. Dok su svi okretali glavu Tuğçe je pokazala hrabrost i moral, kazao je predsjednik, a prenosi Daily Mail.

Pročitajte više vijesti u rubrikama Svijet, Crna kronika.

Tagovi: ubojstvo, tuğçe albayrak, sanel m, napad

Izdvojeni komentari 104 komentara Pogledaj sve komentare

prije 3 sata i 31 minutu

Babaluji x: i sad neka netko napiše da taj napadač nije zaslužio doživotnu robiju !?!

prije 3 sata i 33 minute

frčka: čitam na face-u kako jedna likuša, koja živi u njemačkoj, tvrdi da ih nije htio tuči nego silovati!? u stilu- bolje da ih je silovao!? zbogom pameti….

prije 3 sata i 35 minuta

nisam-kao-nekad: pocivaj u miru dobra djevojko

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).