Glava bika i leđna moždina potom bi trebali ići na analizu na Veterinarski fakultet u Zagrebu kako bi se otkrilo je li bolovao od kakve bolesti zbog koje je bio agresivan

Utorak, 16. 12. 2014. u 22:48, zadnja izmjena prije 3 sata i 12 minuta Piše: Rozeta Bogeljić

24sataBik je u prošlu srijedu rogom probo planinara

Španjolskog bika sayaguesa, koji je prošlog tjedna ubio planinara Zdenka Đanića (63) iz Zagreba, trebali bi navodno usmrtiti za 10 dana.

Tvrtka Rewilding Europe, koja je 22 bika naselila na Velebit, i vlasnik bika odlučit će na koji će način eutanazirati životinju. Glava bika i leđna moždina potom bi trebali ići na analizu na Veterinarski fakultet u Zagrebu kako bi se otkrilo je li bolovao od kakve bolesti koja je mogla izazvati agresivno ponašanje. Što će s ostatkom bikova mesa, odlučit će vlasnik.

Bik je, podsjetimo, u prošlu srijedu rogom probo planinara između ključne kosti i pluća. Ubio ga je na mjestu pred očima nevjenčane supruge.

Sortu sayagues doveli su na Velebit kako bi zaštitila konje i boškarine od napada vukova. Nitko nije očekivao da će bik nasrnuti na planinara i ubiti ga.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: zdenko đanić, velebit, planinar, bik

Izdvojeni komentari 48 komentara Pogledaj sve komentare

prije 2 sata i 59 minuta

pješak: Kakva glupost! Pa to je takva vrsta goveda, što se tu ima istraživati zašto je ubio! Ne smiješ mu prilaziti i točka. To je isto kao kad bi morskog psa ubili i analizirali zašto je pojeo plivača!

prije 3 sata i 6 minuta

bumbar26: Jadni bik, sad će u kobasice. Pa to je samo životinja koja ima nagon…

prije 2 sata i 14 minuta

macor11: Da bi istrazili dali je bik bolovao, postoje i drugi nacini osim usmrcivanja.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).