Svi vlakovi koji imaju predviđeno zaustavljanje u stajalištu Buzin, do daljnjeg se tamo neće zaustavljati jer još uvijek čekamo uporabnu dozvolu, poručuju iz HŽ-a

Ponedjeljak, 22. 12. 2014. u 10:30, zadnja izmjena prije 3 sata i 28 minuta Piše: Katarina Hrnjkaš Dimitrijević

Marko Prpić/Pixsell

Prije šest dana HŽ je objavio novi vozni red te u njega uvrstio vlak između Zagreba i Siska koji bi trebao stajati na novom stajalištu kraj Buzina. No vlak već nekoliko mjeseci samo “prošiša” kraj impresivnog perona i nikako da u njemu stane.

HŽ Infrastruktura dala je nemalih 12 milijuna kuna da se sagrade nadstrešnice, pothodnici s liftovima, posebni prolazi za invalide, parkiralište i servisni centar, da bi na kraju sve zapelo na jednom papiru.

Stajalište Buzin-Odra još čeka na uporabnu dozvolu i tako već mjesecima suvremeni moderni peron služi nizašto.

Patrik Macek/PIXSELL

– Zbog trenutačnih organizacijskih razloga svi vlakovi koji imaju predviđeno zaustavljanje u stajalištu Buzin do daljnjeg se tamo neće zaustavljati jer još čekamo uporabnu dozvolu – odgovorili su iz HŽ Infrastrukture.

Ivan Forgač iz Sindikata hrvatskih željezničara kaže kako to nije ništa novo za HŽ.

– I ranije su gradili pruge ili bi davali novce za obnavljanje postojećih trasa, da bi ih ubrzo i zatvorili. To su učinili kad su obnovili prugu od Ploča prema Metkoviću, pa su je onda zatvorili. Sad tamo voze autobusi umjesto vlakova. Isto je bilo i s novoobnovljenom prugom Banova Jaruga – Daruvar. I to su zatvorili radi ušteda, pa sad ondje voze autobusi – komentirao je Ivan Forgač.

Te su željezničke linije ukinuli ove godine jer nisu bile isplative. Tim vlakovima vozilo se samo nekoliko putnika, pa nije jasno zašto su se te pruge uopće obnavljale ako su u HŽ-u znali da nema prometa. Tako su i ovoga puta dali 12 milijuna, a da se još ni jedan putnik nije ukrcao. 
A preko puta stanice je velika poslovna zona na rubnom dijelu Zagreba i američko veleposlanstvo s mnogobrojnom administracijom. Svi oni potencijalno bi mogli koristiti ovu novu, uglancanu željezničku stanicu.

Tagovi: stajalište, peron, , buzin

Izdvojeni komentari 61 komentara Pogledaj sve komentare

prije 3 sata i 22 minute

Dr.VK: Oče netko kod nas konačno odgovarati za takve zahebancije? Eno su i u Zadru ( nisam siguran ) napravili prenisko ili previsoko pristanište za trajekte tako da sad ne mogu pristajati i isto nikom ništa.

prije 3 sata i 23 minute

Slavic National Unity✠: Tako je sve nam novo treba ,samo novo neću da mi država ima stvari starije od 5godina.

prije 3 sata i 27 minuta

Hohštapler: Pajdaš Zvončić, vrijeme ti je za ostavku!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).