Umjesto da tiskamo kalendare, kemijske i upaljače i trošimo novac, cijeli prosinac spuštam cijenu bijeloga kruha na tri kune, napisao je Lulezim Qenaj na pekarnici

Petak, 05. 12. 2014. u 21:04, zadnja izmjena prije 5 sati i 8 minuta Piše: Meri Tomljanović

Goran Kovačić/PixsellLulezim Qenaj spustio je cijene kruha u prosincu

Bolje je spustiti cijene i ljudima uštedjeti koju kunu, a novac inače utrošen na kalendare osigurati vrijednim radnicima za božićnicu, brižan je otac dvojice malodobnih dječaka i vlasnik pekarnice Lulezim Qenaj (35) iz Rijeke.

Odlučio je pomoći i uštedjeti svojim kupcima koju kunu uoči blagdana, pa je umjesto da štampaju kalendare, kemijske i upaljače odlučio spustiti cijenu bijelog kruha na tri kune. I to sve do 31. prosinca ove godine.

On se u potrazi za boljim životom u Hrvatsku s Kosova doselio davne 1994.godine te je četiri godine pomagao ocu u pekarskom zanatu u Puli. Četiri godine poslije dolazi u Rijeku gdje otvara vlastitu pekaru na Turniću.

– U početku je bilo teško. Pekarstvo je naporan posao, puno se radi, rano ustaje i kasno liježe, no isplatilo se. Danas sam vlasnik dviju pekara koje rade 24 sata, sedam dana u tjednu i ne mogu se požaliti. No nije svima tako, pogotovo u ovo vrijeme krize kad ljudi nemaju ni za kruh. Mišljenja sam da u životu uvijek treba s ljudima dijeliti dobro i sam uvijek spreman pomoći ako mogu – kaže nam simpatični Lulezim, koji je zavolio Rijeku toliko da u svoj rodni kraj sad odlazi, kako kroz smijeh kaže, samo na svadbe i sprovode.

U svoje dvije pekare zapošljava 25 djelatnika, od kojih većina njih s njim radi od samog početka osnivanja pekara.

Goran Kovačić/Pixsell

Novac koji zarađuje neprestano ulaže u poboljšanje rada i unapređivanje, ali ga i dijeli u humanitarne svrhe.

Tako je nastradalima u slavonskim poplavama osobno kombijem dopremio 1000 komadasvježeg kruha s prijateljem koji je donirao 500 litara mlijeka.

– Jedno je kad gledate sve te napaćene ljude na televiziji, a drugo kad osobno dođete na stradalo područje i na licu mjesta shvatite razmjer takve ili bilo koje druge katastrofe. To je nešto strašno. Zato sam inzistirao da osobno odnesem kruh, prigrlim te ljude te im barem na kratko i u svojim mogućnostima olakšam barem jedan dan – suosjećajan je omiljeni riječki pekar.

Tagovi: prosinac, kruh, dobrotvor, cijena

Izdvojeni komentari 105 komentara Pogledaj sve komentare

prije 5 sati i 6 minuta

Malo srce: Svaka čast gospodine Qenaj!

prije 5 sati i 5 minuta

SareniRucnik: Znaci ima i takvih ljudi… Dobro da ste se sjetili i koju dobru vijest staviti…

prije 4 sata i 56 minuta

Anchor: Covjek s Kosova nam pokazuje kako se treba ponasati u dane blagdana; hvale vrijedan potez.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).