Jedna ponuda je navodno stigla od australske tvrtke Macquarie. Osim Australaca, za autoceste su zainteresirani i američki Goldman Sachs te austrijski Strabag

Petak, 12. 12. 2014. u 16:48, zadnja izmjena prije 3 sata Piše: Ines Madunić

Ivo Cagalj/PIXSELLSiniša Hajdaš Dončić

Jedna od tri ponude koja je navodno stigla u Vladu za monetizaciju hrvatskih autocesta je od australske tvrtke Macquarie.

Premijer Zoran Milanović u Australiji susreo se s poduzetnicima ranije ove godine pa je moguće da je on zainteresirao tvrtku za monetizaciju. Osim Australaca, za autoceste su zainteresirani i američki Goldman Sachs te austrijski Strabag. Rok za neobvezujuće ponude je istekao u petak, a Ministarstvo prometa će u subotu službeno objaviti kako je prošao natječaj, koji traje od travnja. Sve obvezujuće ponude trebale bi stići do kraja siječnja. Vlada je poručila kako će ih zadovoljiti tek ponude veće od 2,5 milijardi eura za koncesiju 1024 kilometra autocesta na 40 godina.

No problem bi moglo predstavljati 580.853 potpisa građana koji žele ovo pitanje staviti na referendum. Sindikati koji su potpise prikupljali žele da Ustavni sud proglasi moratorij na postupke Vlade vezane uz koncesiju dok se o tome ne provede referendum. I dok sindikati žele sve zaustaviti, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić plaši nas alternativama.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: ponude, monetizacija autocesta

Izdvojeni komentari 38 komentara Pogledaj sve komentare

prije 2 sata i 24 minute

grbavo drvo: licitaža-” TRSTINA “—–Jja ne nudim ništa,uzimam sve , a vi lijepo po novom u PNUSKOK na jedan skok-

prije 2 sata i 14 minuta

Julian Assange: ja ovo ne kužim majke mi.. neki dan čitam da nas “lažni branitelji” koštaju 1,3mlrd eura godišnje, uplatama njihovih lažnih mirovina, dakle ukoliko ih raskrinkamo danas i skinemo te mučke kukavce s državne sise, mi za samo dvije godine imamo nazad svoje autoceste!!! pa UČINITE TO kvragu! transparent ide sutra: PRODAJEM LAŽNE BRANITELJE ZA AUTOCESTE HRVATIMA!!!

prije 1 sat i 46 minuta

matura: U svakom slučaju društvo iz HAC-a i njihove prijatelje treba dobro razdrmati i natjerati na pravi posao

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).