Tužilaštvo je tražilo sankciju dugotrajnog zatvora za teško ubojstvo, no predsjednik sudskog vijeća Zoran Kežić obrazložio je da to nije u dovoljnoj mjeri dokazano

Ponedjeljak, 24. 11. 2014. u 15:15, zadnja izmjena prije 3 sata i 23 minute Piše: Zoran Eterović

Tino Jurić/PIXSELLKristijan Stojanović

Sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu nepravomoćno je osudilo Kristijana Stojanovića na 14 godina zatvora zbog ubojstva prijatelja Ive Stipetića.

Prema optužnici Kristijan je 03. prosinca 2010. godine odveo Ivu na zabačeni predio Kočinje brdo i ubio ga s dva hica u glavu iz neposredne blizine. Optuženi nije bio nazočan u sudnici, jer je pisanom izjavom sudu izričito kazao da ne želi prisustvovati izricanju presude. Navodno nije bio siguran kako će reagirati u slučaju da mu odrede maksimalnu kaznu. No vijeće nije prihvatilo djelove optužnice kako se radi o teškom ubojstvu izvršenom na krajnje podmukao način. Budući da mu se sudilo po starom zakonu, maksimalna kazna za obično ubojstvo je mogla biti 15 godina.

Mišljenje je suda da svi izvedeni dokzi, te izjave svjedoka i vještaka ukazuju na to da je ubojica upravo Kristijan Stojanović. Težio dio posla je bio utvrditi da li je u pitanju krajnje podmuklo ubojstvo. Činjenice poput toga da su bili vrlo dobri prijatelji i da ga je namamio na Kočinje brdo ukazuju na podmuklost, no tijekom suđenja nisu izvedeni dokazi koji bi to objektivno potvrdili. Negiranje djela i pokušaj prebacivanja krivnje na druge Kristijanu nisu išli u prilog. Baš kao ni višestruka osuđivanost za razna kaznena djela. Sudsko vijeće je međutim uvažilo to što se nedavno oženio i dobio dijete. Kristijan je obzirom na visinu presude automatski ostao u pritvoru te mora platiti 8200 kuna sudskih troškova.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: zatvor, ubojstvo, presuda, kristijan stojanović

Izdvojeni komentari 10 komentara Pogledaj sve komentare

prije 2 sata i 55 minuta

Goliat: Obično ubojstvo ??? Da kažem što ili da šutim ???

prije 3 sata i 43 minute

Spec: Ovo nije bilo tesko nego kao povjetarac lagano ubojstvo , izmedju dvije kave .

prije 4 sata i 25 minuta

CROATA: Eto njega za 7-8 godina vani pa će onda opet nekoga ubit nažalost normalnih ljudi i našeg pravosuđa.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).