14. listopad 2014. objavljeno u 13:21

Foto: PU krapinsko-zagorska

U organizaciji Ravnateljstva policije, a u suradnji s Ministarstvom pravosuđa RH i uz podršku policije njemačke Savezne pokrajine Baden-Württemberg, u Mariji Bistrici se provodi dvodnevna stručna radionica pod nazivom „Podrška žrtvama kaznenih djela i prekršaja“.

Stručna radionica je nastavni slijed dosad provedenih aktivnosti Ravnateljstva policije u suradnji s nadležnim tijelima, institucijama i organizacijama civilnog društva u izgradnji nacionalnog sustava podrške žrtvama kaznenih djela i prekršaja u Republici Hrvatskoj.

Organizirana je s ciljem da kroz interaktivni pristup naši relevantni stručnjaci iz ovog područja razmijene iskustva i znanja, odnosno svoju praksu s iskustvima u području uspostave i izgradnje sustava zaštite žrtava u SR Njemačkoj. Stoga je svoj doprinos i podršku u provedbi pružio i ekspertni tim spomenute njemačke pokrajine Baden-Württemberg.

Kroz razmjenu znanja, iskustava i prakse ovom radionicom ostvarila se dodatna kvaliteta kao doprinos budućim koracima u razvoju sustava podrške žrtvama kaznenih djela i prekršaja u Republici Hrvatskoj.

U radu radionice sudjelovali su predstavnici policije, pravosuđa, državnog odvjetništva, suda te organizacija civilnog društva iz Republike Hrvatske kao i ekspertni tim iz njemačke Savezne pokrajine Baden Würtemberg.