Ministar obrazovanja rekao je na N1 televiziji da bi se trebalo “svakom studentu izdati račun koliko košta godina i da na tom račnu piše da je 100% platila država”

Petak, 28. 11. 2014. u 07:34, zadnja izmjena prije 35 minuta Piše: 24sata

Screenshot/N1

Grubo zvuči, ali znanje košta i mjerljivo je. Percepcija da je obrazovanje besplatno je štetno jer što je besplatno ne vrijedi. Smatram da bi bilo razumno da se studentima koji se školuju na račun države uvede obveza da ostanu neko vrijeme u Hrvatskoj ili da vrate novac ako odu van, rekao je ministar obrazovanja Vedran Mornar gostujući u emisiji Pressing N1 televizije.

Ministar je naglasio da se protiv ‘odljeva mozgova’ i odlaska mladih u inozemstvo tako bore neke “demokratičnije” zemlje od Hrvatske, a kao primjer je naveo Englesku.

‘Kroz porez vratiti dio novca za školovanje’

– Meni se čini da je etično da čovjek u kojeg se uložilo 200, 300, 400, 500, 600 tisuća kuna, koliko košta prosječni studij, da barem kroz porez vrati dio tog novca – objasnio je Mornar.

‘Svakom studentu izdati račun’

Ministar se zalaže da se “svakom studentu izda račun koliko košta godina i da na računu piše da je sto posto platila država”.

‘Kad završe faks neka pokrenu neki start-up’

Mornar smatra kako bi svaki student tijekom studija trebao dobiti toliko znanja koliko će mu biti potrebno da može samostalno pokrenuti neki start-up.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: vedran mornar, studiranje, studenti, obrazovanje, ministar obrazovanja, besplatno studiranje

Izdvojeni komentari 34 komentara Pogledaj sve komentare

prije 31 minutu

Giallorosso: Ma je li? A da vi date mogućnost tim studentima da rade nakon završetka faksa? Lako je baljezgat sa 17 000 kuna neto plaće.

prije 23 minute

zg81d: da, neka ostanu u Hrvatskoj i rade za 1600kn hahahahhahah svi na FERu znaju koje je ovo zlomod profesora i kako se odnosi prema studentima!

prije 26 minuta

zviranjek: Neko vrijeme?Jel 5 godina na burzi dovoljno dugo.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).